Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pekándiós muffin

Gyors és egészséges süti finom pekándióval.
2019. december 2.

Amerikában a pekándió a hálaadás napi sütemények kihagyhatatlan hozzávalója. Érdemes kipróbálni, ezúttal egy télies hangulatú egészséges muffin receptjébe került. 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 12 dkg zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 8+2 dkg eritrit
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 3 dl növényi tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 15 dkg pekándió

Elkészítés

Először összekeverjük külön a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a 8 dkg eritritet és a fűszereket, majd a nedveseket is, azaz a villával pépesített banánt, a tojásokat, a tejet és a vaníliát. Végül egyenletesre keverjük a két tészta összetevőit. 

Papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk a tésztát, majd egész pekándiókkal díszítjük, amiket megszórunk a maradék eritrittel, hogy sütés alatt kissé karamellizálódjanak. 

170 °C-ra melegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinis pulykaburger

Cukkinis pulykaburger

Tudjátok már, mi lesz ma az ebéd?
Gránátalmás quinoasaláta

Gránátalmás quinoasaláta

Dobjuk fel az egyhangú salátákat!
Karfiol „bolognai”

Karfiol „bolognai”

Húsmentesen is összedobhatsz egy isteni „bolognai” szószt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.