Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Poké bowl

Készítsd el Hawaii nemzeti ételét Gökler Kriszti tolmácsolásában!
2021. március 22.

Mostanában kezd csak ismertebb lenni kis hazánkban is Hawaii nemzeti étele, amely nevét egy vágástechnika után kapta, fő alapanyagai pedig eredetileg a frissen vágott zöldségek és halak. Otthon készítve természetesen más összetevőket is használhatunk, a lényeg, hogy legyen minél színesebb és izgalmasabb. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 15 dkg basmati rizs
  • 20 dkg sushi lazac
  • 1 dl szójaszósz
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 10 dkg fagyasztott edamame bab
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 szál újhagyma
  • 5 dkg sushi gyömbér
  • 1 evőkanál fekete szezámmag
  • majonéz

Elkészítés

 

A pácolt lila hagymához egy befőttesüvegbe öntünk 2 dl meleg vizet az almaecettel és a cukorral, majd beleáztatjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát. A legjobb eredmény érdekében érdemes már egy nappal korábban elkészíteni. 

A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük. 

A lazacfiléről levágjuk a bőrt és a zsírosabb részeket, majd felkockázzuk, és a szójaszószba áztatjuk. A tofut lecsepegtetjük és felkockázzuk. Az edamame babot serpenyőben, egy ujjnyi vízben néhány perc alatt megpároljuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk, az avokádót felszeleteljük, az újhagymát karikákra vágjuk. 

Az összes hozzávaló felhasználásával összeállítjuk ízlés szerint a poké bowlt, végül megszórjuk szezámmaggal, és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal. Ízlés szerint majonézt is csorgathatunk a tetejére. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fetás-paradicsomos tészta

Fetás-paradicsomos tészta

A feltét nagyon ötletes, sütőben készül!
Gombás pulykalasagne

Gombás pulykalasagne

Nem csak vörös hússal készíthetsz lasagnét!
Kókuszos édesburgonya-krémleves

Kókuszos édesburgonya-krémleves

A változékony időben jól jönnek még a meleg levesek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!