Burgonyás vöröslencse-főzelék grillsajttal
A vöröslencse hálás alapanyag, hiszen nem kell beáztatni főzés előtt. Ha csak ebéd előtt kevéssel döntesz úgy, hogy elkészíted ezt a főzeléket, akkor is gyorsan az asztalra varázsolhatod.
Hozzávalók
4 személyre- 2 evőkanál olívaolaj + a grillsajthoz
- 1 db póréhagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál korma curry fűszerkeverék
- 1 db csilipaprika (ízlés szerint)
- 40 dkg burgonya
- 25 dkg vöröslencse
- só
- 2 dl kókusztej
- fejenként egy db grill mozzarella sajt (4* kb. 8 dkg, natúr vagy füstölt)
- aprított snidling a tálaláshoz
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy lábasban. Rádobjuk a megtisztított, felaprított póréhagymát, és sütni kezdjük rajta. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a fűszerkeveréket és a felkarikázott csilit. Jól átkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a fűszeres alapra tesszük, és kevergetve, erős lángon pár percet főzzük. Hozzáadjuk a vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, és puhára főzzük. Közben adagolunk még hozzá vizet. Amikor már minden szépen megpuhult, felöntjük a kókusztejjel, és együtt sűrűre főzzük.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd egészen vékonyan kikenjük olajjal. Rátesszük a grillsajtokat, és oldalanként kb. 1 perc alatt átsütjük.
A kész főzeléket a grillsajttal és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: