Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spanyol tortilla, ezúttal töltve

Ma van a tojás világnapja, amelyre ezúttal a spanyolok finom tortilláját választottam receptként. A régi, autentikus spanyol konyha olcsó, egyszerű alapanyagokból álló, de egyben tartalmas fogásairól ismert. Ilyen ez a tortilla is, ami tulajdonképpen nem más mint egy burgonyás omlett.
2018. October 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 dl olívaolaj
  • 50 dkg burgonya (nem szétfővő fajtájú)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 6 nagy tojás

Elkészítés

Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat. A meghámozott, felkockázott burgonyát kb. 10-15 perc alatt megsütjük-megpirítjuk rajta.

A burgonyát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, a felesleges olajat kiöntjük, éppen csak egy kevés maradjon. A megpucolt, finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk rajta.

Közben a tojásokat elhabarjuk, megsózzuk, és beleforgatjuk a burgonyát. Ezután visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük a hagymával, és közepes lángon sütni kezdjük. Mikor már a teteje is kezd kérgesedni, falapáttal vagy villával elválasztjuk a tortillát a serpenyő szélétől.

Előveszünk egy, a serpenyőnél nagyobb átmérőjű tányért, és óvatosan belefordítjuk a tortillát. Visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és befejezzük a másik oldal sütését is.

Verziók:

Ezúttal a kész tortillát cikkekre vágtam, majd megtöltöttem sonkaszeletekkel és salátával. Persze magát a masszát is lehet ízesíteni: jól áll neki a zsálya, dúsíthatjuk apróra kockázott kaliforniai paprikával (ezt a hagymával együtt süssük elő) vagy kis cikkekre vágott, erős lángon lepirított gombával. Aki pedig nem szeretne a húsról lemondani, pirított kolbászt, bacont vagy sonkakockákat adhat a tortillájához.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aussie Cheese Fries

Aussie Cheese Fries

Az ausztrál sajtos sült burgonya.
Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Bár ősszel biztosan az almás rétes az egyik sztár a konyhában, azért a sós verziókról se feledkezzünk meg! Ez a rétes például olyan finom és laktató, hogy egy kiadós leves után bőven elegendő második fogásnak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!