Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spanyol tortilla, ezúttal töltve

Ma van a tojás világnapja, amelyre ezúttal a spanyolok finom tortilláját választottam receptként. A régi, autentikus spanyol konyha olcsó, egyszerű alapanyagokból álló, de egyben tartalmas fogásairól ismert. Ilyen ez a tortilla is, ami tulajdonképpen nem más mint egy burgonyás omlett.
2018. október 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 dl olívaolaj
  • 50 dkg burgonya (nem szétfővő fajtájú)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 6 nagy tojás

Elkészítés

Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat. A meghámozott, felkockázott burgonyát kb. 10-15 perc alatt megsütjük-megpirítjuk rajta.

A burgonyát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, a felesleges olajat kiöntjük, éppen csak egy kevés maradjon. A megpucolt, finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk rajta.

Közben a tojásokat elhabarjuk, megsózzuk, és beleforgatjuk a burgonyát. Ezután visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük a hagymával, és közepes lángon sütni kezdjük. Mikor már a teteje is kezd kérgesedni, falapáttal vagy villával elválasztjuk a tortillát a serpenyő szélétől.

Előveszünk egy, a serpenyőnél nagyobb átmérőjű tányért, és óvatosan belefordítjuk a tortillát. Visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és befejezzük a másik oldal sütését is.

Verziók:

Ezúttal a kész tortillát cikkekre vágtam, majd megtöltöttem sonkaszeletekkel és salátával. Persze magát a masszát is lehet ízesíteni: jól áll neki a zsálya, dúsíthatjuk apróra kockázott kaliforniai paprikával (ezt a hagymával együtt süssük elő) vagy kis cikkekre vágott, erős lángon lepirított gombával. Aki pedig nem szeretne a húsról lemondani, pirított kolbászt, bacont vagy sonkakockákat adhat a tortillájához.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aussie Cheese Fries

Aussie Cheese Fries

Az ausztrál sajtos sült burgonya.
Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Bár ősszel biztosan az almás rétes az egyik sztár a konyhában, azért a sós verziókról se feledkezzünk meg! Ez a rétes például olyan finom és laktató, hogy egy kiadós leves után bőven elegendő második fogásnak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.