Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Bár ősszel biztosan az almás rétes az egyik sztár a konyhában, azért a sós verziókról se feledkezzünk meg! Ez a rétes például olyan finom és laktató, hogy egy kiadós leves után bőven elegendő második fogásnak.
2018. október 5.

Hozzávalók

2 rúdhoz
  • 35 dkg kelbimbó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált sertéshús
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 tojás
  • kb. 12 dkg vaj vagy margarin
  • kb. 2-3 evőkanál búzadara
  • 3 réteslap

Elkészítés

A kelbimbókat megmossuk, külső leveleiktől megszabadítjuk, száraik végét levágjuk, majd minden szemet hosszában kettévágunk. Enyhén sós vízben puhára főzzük a zöldséget. Amikor elkészült, leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a karikáira vágott pórét párolni kezdjük rajta. Mikor már szétesik karikára, hozzátesszük a megpucolt, finomra aprított fokhagymát, tovább pároljuk. Rárakjuk a darált húst, majd lapáttal forgatva és törve fehéredésig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült, szintén hagyjuk kissé kihűlni, ezután hozzákeverjük a villával összetört kelbimbókat (nem kell nagyon összetörni!) és az elhabart tojást.

Egy réteslapot tiszta konyharuhára fektetünk. Megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezünk még egy réteslapot. Ezt szintén megkenjük a vajjal, majd rátesszük a 3. lapot. Az egyik oldalon, szélesebb sávban megszórjuk a búzadara felével, majd ráhalmozzuk a töltelék felét. Ráhajtjuk a széleket a töltelékre, majd a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, tetejét átkenjük olvasztott vajjal. Hasonlóan készítjük el a másik rudat is.

A réteseket 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük. Salátával, tejföllel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött Hokkaido tök

Töltött Hokkaido tök

Ősszel a kanadai mellett a japán sütőtök is megjelenik a piacokon, isteni finom, ki ne hagyjátok! Ízes, zamatos, diós aromájú, remekül passzol baconhöz, kolbászhoz vagy akár karakteres ízű sajtokhoz.
Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
Kukoricabundás karajfalatok

Kukoricabundás karajfalatok

Tuti vacsoraötlet Zitától.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!