Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos amerikai palacsinta

Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.
2016. November 4.

Az édes amerikai palacsinta nagy kedvenc nálunk, ám ha napindítónak készítem, szívesebben választom a sós verziókat. Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.

 

Hozzávalók

  • 10 kis palacsintához
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehérbors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszt)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg zabpehely
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

1. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a megmosott, leszárított bébispenótot a lereszelt fokhagymával összepároljuk rajta. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

spenotpalacsinta1

2. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd apránként beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Kissé megsózzuk, hozzáforgatjuk a párolt spenótleveleket, és a masszát simára keverjük.

3. Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olajjal, és evőkanállal adagolva tetszőleges méretű kis palacsintákat sütünk a tésztából.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!