Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos amerikai palacsinta

Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.
2016. november 4.

Az édes amerikai palacsinta nagy kedvenc nálunk, ám ha napindítónak készítem, szívesebben választom a sós verziókat. Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.

 

Hozzávalók

  • 10 kis palacsintához
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehérbors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszt)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg zabpehely
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

1. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a megmosott, leszárított bébispenótot a lereszelt fokhagymával összepároljuk rajta. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

spenotpalacsinta1

2. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd apránként beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Kissé megsózzuk, hozzáforgatjuk a párolt spenótleveleket, és a masszát simára keverjük.

3. Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olajjal, és evőkanállal adagolva tetszőleges méretű kis palacsintákat sütünk a tésztából.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkini palacsinta

Cukkini palacsinta

Ez a palacsinta liszt nélkül készül
Sós palacsinta, minden jóval megtöltve

Sós palacsinta, minden jóval megtöltve

Ráadásul csupa egészséges hozzávalóból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.