Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ünnepeljük meg a gofri napot egy egyszerű de nagyon finom kókuszos-csokis waffellel

"én most a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem, már sütés közben is fantasztikusan finom illat szállt a konyhámban."
2017. március 25.

Tudtátok, hogy március 25-én Waffle Day-t, azaz gofri napot ünneplünk? Érdekesség, hogy a Svédországból eredő ünnepnap egyszerű tévedésből fakad: eredetileg ekkor a tavasz eljövetelét ünnepelték sok-sok gofri sütésével. Ha lemaradnátok, augusztus 25-én is megemlékezhettek erről a finomságról: ekkor ünneplik ugyanis az Egyesült Államokban az 1. gofrisütő szabadalmaztatásának apropóján.

Azt, hogy a számos verzióban létező alapreceptet hogyan variáljátok tovább, a fantáziátokra bízom, én most a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem, már sütés közben is fantasztikusan finom illat szállt a konyhámban. Az autentikus belga változat egyébként porcukorral szórt vagy csokival bevont, az amerikaiak szívesen locsolják meg juharsziruppal, sőt akár a sült csirkével megpakolástól sem riadnak vissza, a hongkongi verzió pedig sárgadinnyével és mogyoróvajjal ízesített.

 

Hozzávalók

10-11 darabhoz
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél l tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • kevés olaj
  • kókuszchips a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük.

A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a megolvasztott, majd szobahőmérsékletűre visszahűtött vajjal. Hozzákeverjük a tejet, a kókuszreszeléket, apránként beleszitáljuk a lisztet, és az egészet simára keverjük. Végül óvatosan, lapátkanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A masszát pihentetni nem szükséges, folyamatosan felkeverve, vékonyan kiolajozott gofrisütőben kisütjük a waffeleket.

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk egy kávéskanál olajon. A kész waffelekre csorgatjuk, kókuszchipsszel megszórva tálaljuk.

 

kokuszoscsokiswaffel1

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mrs. Lipton meggyes pitéje

Mrs. Lipton meggyes pitéje

„Van még egy szelet a kiváló meggyes pitéjéből, Mrs. Lipton?” Azt hiszem, Wilson kapitány örök érdeklődése az egyik legaranyosabb visszatérő momentum a Csengetett, Mylord? című sorozatban. Süssétek meg ti is Wilson kapitány kedvencét, szezonban friss gyümölcsből, szezon előtt mirelitből.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.