Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szenzációsan finom és igazán mutatós: Paradicsomos-avokádós ananászsaláta

Házi készítésű pitával tálalva
2017. március 15.

A zöldség-gyümölcs párosítások elsőre lehet, hogy furcsán hatnak, de tegyetek egy próbát, különlegesen finom lesz az összhatás! Ha pedig még az ananász külsejét is felhasználjátok a tálaláshoz, nem csak szenzációsan ízletes, hanem egyben igazán mutatós salátát varázsolhattok az asztalra! Most pitával tálaltam, de sült húsok mellé, salsaként is remek!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 ananász
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 avokádó
  • só, aprított petrezselyem vagy koriander
  • kevés citrom- vagy lime-lé
  • A pitához (4-6 darabhoz):
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag instant élesztő
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl langyos víz

Elkészítés

A pitához a lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és az olajat, majd apránként hozzáadjuk a langyos vizet. Alaposan megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyobb köröket szaggatunk belőle (ezt a legegyszerűbb egy müzlis tál szájával megtenni). A pitákat sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk, még negyed órát kelesztjük, majd 230-240 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 3-4 percet sütjük, amikor megemelkednek, megfordítjuk, és a másik oldalukat is kb. 2 percet sütjük.

Az ananászt éles, hosszú pengéjű késsel hosszában kettévágjuk. Húsát a szélétől indulva óvatosan körbevágjuk, majd kibelezzük a gyümölcsöt. A gyümölcshúst felkockázzuk.

A lila hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a megmosott koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, a megpucolt avokádót pedig szintén kockákra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk egy csipet sóval, az aprított zöldfűszerrel és egy kevés citrom- vagy lime-lével.

ananaszsalsa1

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kevesebb, mint 30 perc és kész a finom ebéd/vacsora: Currys-ananászos pulyka -most egyperces videóval!

Az egyik legfinomabb, kevesebb mint 30 perc alatt elkészülő vacsora. A szaft selymességét a habtejszín adja, ezért ezt semmiképpen sem érdemes főzőtejszínre cserélni.
Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika

Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika

Vidám, színes és ezerféleképpen variálható étel, ami ráadásul gyorsan készen van, és a kisebb maradékok hasznosítására is tökéletes. Tölthetitek húsosan vagy zöldségekkel, rizzsel, barna rizzsel, bulgurral vagy kuszkusszal, mindenhogyan finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.