Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szenzációsan finom és igazán mutatós: Paradicsomos-avokádós ananászsaláta

Házi készítésű pitával tálalva
2017. március 15.

A zöldség-gyümölcs párosítások elsőre lehet, hogy furcsán hatnak, de tegyetek egy próbát, különlegesen finom lesz az összhatás! Ha pedig még az ananász külsejét is felhasználjátok a tálaláshoz, nem csak szenzációsan ízletes, hanem egyben igazán mutatós salátát varázsolhattok az asztalra! Most pitával tálaltam, de sült húsok mellé, salsaként is remek!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 ananász
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 avokádó
  • só, aprított petrezselyem vagy koriander
  • kevés citrom- vagy lime-lé
  • A pitához (4-6 darabhoz):
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag instant élesztő
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl langyos víz

Elkészítés

A pitához a lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és az olajat, majd apránként hozzáadjuk a langyos vizet. Alaposan megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyobb köröket szaggatunk belőle (ezt a legegyszerűbb egy müzlis tál szájával megtenni). A pitákat sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk, még negyed órát kelesztjük, majd 230-240 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 3-4 percet sütjük, amikor megemelkednek, megfordítjuk, és a másik oldalukat is kb. 2 percet sütjük.

Az ananászt éles, hosszú pengéjű késsel hosszában kettévágjuk. Húsát a szélétől indulva óvatosan körbevágjuk, majd kibelezzük a gyümölcsöt. A gyümölcshúst felkockázzuk.

A lila hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a megmosott koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, a megpucolt avokádót pedig szintén kockákra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk egy csipet sóval, az aprított zöldfűszerrel és egy kevés citrom- vagy lime-lével.

ananaszsalsa1

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kevesebb, mint 30 perc és kész a finom ebéd/vacsora: Currys-ananászos pulyka -most egyperces videóval!

Az egyik legfinomabb, kevesebb mint 30 perc alatt elkészülő vacsora. A szaft selymességét a habtejszín adja, ezért ezt semmiképpen sem érdemes főzőtejszínre cserélni.
Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika

Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika

Vidám, színes és ezerféleképpen variálható étel, ami ráadásul gyorsan készen van, és a kisebb maradékok hasznosítására is tökéletes. Tölthetitek húsosan vagy zöldségekkel, rizzsel, barna rizzsel, bulgurral vagy kuszkusszal, mindenhogyan finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!