Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nyári frissítő!

Barackos granita, azaz jégkása
2017. július 21.

A granita, azaz jégkása az egyik kedvenc nyári frissítőm. Mindig lapul a fagyasztómban egy lapos dobozka tele ezzel a gyümölcsös hűsítő finomsággal, hiszen olyan jó a forró napokon elkanalazgatni egy-egy kis adagot. Készítsétek mindig szezonális gyümölcsökből, a barack mellett dinnyéből, szilvából vagy például csak citrusokból is nagyon finom.

 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kis ág rozmaring
  • 3 nagy nektarin
  • 2 nagy őszibarack
  • fél lime kifacsart leve
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

barackosgranita1

A cukrot a vízhez szórjuk, majd egy kis lábasban a rozmaringággal együtt felforraljuk. Ezt követően lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük gyöngyöztetve. Lehúzzuk a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd eltávolítjuk a rozmaringot.

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. Késes aprítóba tesszük a citrusok levével és a cukros vízzel. Összetörjük, majd lapos, fagyasztható tálban mélyhűtőbe tesszük.

1-1,5 óránként villával átkeverjük, hogy szilánkosra törjön. Teljes fagyás után tálaljuk.

 

 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi

Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi

Akár fagyigép és állandó botmixeres átkeverés nélkül!
Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Könnyű, „mindenmentes” nyári desszert

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!