Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hihetetlenül finom és krémes: Mascarponés málnafagyi

Akár fagyigép és állandó botmixeres átkeverés nélkül!
2017. július 6.

Ezt a fagyit két dolog miatt szeretem különösen. Egyrészt a mascarpone és a habtejszín keveréke együtt hihetetlenül finom és krémes fagyit eredményez – akár fagyigép és állandó botmixeres átkeverés nélkül.

Másrészt biztosan veletek is előfordult, hogy a nagy nyári befőzésben egy kevés frissen készült lekvár „megmaradt”. Miért lenne muszáj csak úgy kenyérre kenni, ha tehetitek fagyiba is?

 

Hozzávalók

12 gombóchoz
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 30 dkg mascarpone
  • 20-25 dkg málnalekvár
  • málnaszemek és mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés

1. A tejszínből lágy habot verünk, majd hozzáforgatjuk a folyékony mézet és a mascarponét.

mascarponesfagyi1

2. Egy fagyasztható tálba rétegezzük a keverék harmadát, megkenjük a lekvár harmadával, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Lefedjük, fagyasztóba tesszük.

3. Kb. 1 óra fagyasztás után botmixerrel átkeverjük, majd a teljes fagyásig visszatesszük a mélyhűtőbe. Málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi hamburger, de nem akármilyen!!

Pulykaburger csípős paradicsomszósszal

Íme a süti, amivel tuti rengeteg dicséretet fogtok bezsebelni!

És persze jó sok kérdést is: hogyan került a szívecske a tészta közepébe? Bár elsőre bonyolultnak tűnik, valójában pofon egyszerű az elkészítése, az eredmény pedig annyira látványos, hogy megéri a ráfordított idő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?