Isteni finom, gazdag ízvilágú sós sütemény, amely szinte eteti magát egy-egy pohár bor mellé
A fűszerezést gyakran szoktam váltogatni, zsálya helyett sokszor bazsalikommal vagy durvára tört színes borssal készítem.
Az olajbogyó mellé darabolhattok még egy maréknyi aszalt paradicsomot is, sőt ha a paradicsom fűszeres olajban eltett, abból mérjétek ki a fél decit a tésztához. És higgyétek el, bárhogy készítitek, pillanatok alatt el fog fogyni egy kerti buli alkalmával!
Hozzávalók
egy 20*10 cm-es formához- 3 nagy tojás
- fél dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg gouda sajt
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5-6 friss zsályalevél
- 10 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen
- 2 dl tej
Elkészítés
1. A tojásokat habosra keverjük az olívaolajjal és a sóval.
2. A sajtot lereszeljük, a lisztben elvegyítjük a sütőport. Az egészet összeforgatjuk a tojásos keverékkel, a leszárazott, finomra aprított zsályával és az feldarabolt olajbogyókkal. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, egészen sűrű, krémes tésztát kell kapnunk (ha túl száraz, kevés tejjel még hígíthatjuk).
3. A masszát sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.