Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kárpótlásul, amiért mindjárt vége a nyárnak: szilvás gombóc helyett készítsünk szilvás raviolit!

Hiszen ilyenkor érkeznek a piacra a lédús szilvák, amiket megfőzhettek lekvárnak, tehetitek gombócba, húsok mellé chutney-nak és nem utolsó sorban készíthettek belőle házi tésztás raviolit.
2017. augusztus 23.

A nyár vége egy kicsit mindig szomorú – legalábbis nekem biztosan, hiszen ez a legkedvesebb évszakom.

 

 

Hozzávalók

4 kis adaghoz
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 „L”-es méretű tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg szilva
  • 2 cm friss gyömbér
  • cukor ízlés szerint
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • A tálaláshoz:
  • kb. 3-3,5 dl tej
  • 1/3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 evőkanál mascarpone
  • őrölt fahéj

Elkészítés

1. A lisztet deszkára szórjuk, közepében mélyedést alakítunk ki, ebbe ütjük bele a tojásokat. Adunk hozzá egy kevés sót, majd fokozatosan fényes felületű, kemény tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, 20 percre hűtőbe tesszük.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd éppen egy ujjnyi vízzel feltesszük főni. Ízesítjük a lereszelt gyömbérrel, egy kevés cukorral és a fahéjjal. Puhára, sűrűre főzzük. A kész gyümölcsraguból a felesleges nedvességet szűrőn át kinyomkodjuk, majd megvárjuk, hogy minimum langyosra hűljön.

szilvasravioli1

3. A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd átengedjük a tésztanyújtó gép minden állásán a legvastagabbtól a legvékonyabb felé haladva. A kinyújtott tésztadarab(ok) felére egymástól egyenlő távolságban teáskanálnyi adagokat teszünk a töltelékből. A töltelék körüli tésztarészt beecseteljük egy kevés vízzel, majd rátesszük a tésztadarab(ok) másik felét. Közben a töltelék mellett ujjainkkal lenyomkodjuk, így kipréselhetjük a felesleges levegőt. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk mindet, majd bő, lobogó vízben kifőzzük a raviolikat.

4. A „megúszós” vaníliamártáshoz egy kevés tejben simára keverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzácsorgatjuk a pudingos tejet, illetve beleszórjuk a kétféle cukrot. Pár perc alatt összefőzzük, ha túl sűrű, még kevés tejjel hígíthatjuk. Mikor elkészült, habverővel belekeverjük a mascarponét is.

5. A kifőtt raviolikat egy kevés mártással meglocsolva, őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

A szemnek felüdülés, az ízlelőbimbóknak kényeztetés!

A szemnek felüdülés, az ízlelőbimbóknak kényeztetés!

SAJTOS-ÁFONYÁS FRENCH TOAST: az édes, a fanyar és a pikáns elementáris találkozása. Egy könnyen elkészíthető, mégis izgalmas ízeket rejtő nyár eleji reggeli vagy akár vacsora.
Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Ne csak főzelékbe tedd! Vajbabos-kolbászos rakott tészta

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.