Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mutatunk egy újabb csirkés receptet, amely nagyon finom és a hozzávaló alapanyagok sem drágák

Grillpolenta ropogós csirkefalatokkal és karamellizált hagymával
2017. March 30.

Sokoldalú és nem utolsó sorban olcsó alapanyag a kukoricadara, sőt gluténérzékenység esetén sem kell lemondanotok róla: többféle gluténtartalmú alapanyagot helyettesíthettek vele.

Én most a csirke bundájába is csempésztem, a grill polentánál pedig parmezánnal ízesítettem.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A polentához (kb. 8 szelethez):
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 + 1 teáskanál olívaolaj

  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dkg parmezán
  • A karamellizált hagymához (hagymalekvárhoz):
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz, só
  • ízlés szerint kevés balzsamecet
  • A csirkefalatokhoz:
  • 50 dkg csirkemellfilé vagy csirke-felsőcombfilé

  • a panírozáshoz liszt, tojás, és 2/3-1/3 arányban keverve zsemlemorzsa és kukoricadara
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A polentához egy lábasban összeforraljuk a tejet a vízzel. Hozzáadunk egy teáskanálnyi olajat, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, kevergetve sűrűre főzzük, mikor már megpuhult és sűrűn krémes, belereszeljük a parmezánt is.

2. A masszát azonnal egy kivizezett vagy sütőpapírral kibélelt tálba öntjük úgy, hogy kb. 1,5 cm vastag legyen. Elsimítjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön és megszilárduljon.

3. A megszilárdult polentát a tálból deszkára borítjuk, felkockázzuk, majd grillserpenyőben, a maradék olajon átsütjük.

4. A karamellizált hagymához a hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy kisebb lábasba öntjük az olajat és a mézet, rátesszük a hagymákat, megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Amikor már megpuhult (a főzés vége előtt pár perccel), ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés balzsamecetet.

5. A csirkefalatokhoz a felkockázott csirkehúst megsózzuk, majd lisztbe, sózott, felvert tojásba, végül pedig a kukoricadarával elkevert zsemlemorzsába panírozzuk.

polentacsirkehagyma1

6. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

7. A kész csirkefalatokat a polentakockákkal és a karamellizált hagymával tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mrs. Lipton meggyes pitéje

Mrs. Lipton meggyes pitéje

„Van még egy szelet a kiváló meggyes pitéjéből, Mrs. Lipton?” Azt hiszem, Wilson kapitány örök érdeklődése az egyik legaranyosabb visszatérő momentum a Csengetett, Mylord? című sorozatban. Süssétek meg ti is Wilson kapitány kedvencét, szezonban friss gyümölcsből, szezon előtt mirelitből.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!