Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mutatunk egy újabb csirkés receptet, amely nagyon finom és a hozzávaló alapanyagok sem drágák

Grillpolenta ropogós csirkefalatokkal és karamellizált hagymával
2017. március 30.

Sokoldalú és nem utolsó sorban olcsó alapanyag a kukoricadara, sőt gluténérzékenység esetén sem kell lemondanotok róla: többféle gluténtartalmú alapanyagot helyettesíthettek vele.

Én most a csirke bundájába is csempésztem, a grill polentánál pedig parmezánnal ízesítettem.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A polentához (kb. 8 szelethez):
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 + 1 teáskanál olívaolaj

  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dkg parmezán
  • A karamellizált hagymához (hagymalekvárhoz):
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz, só
  • ízlés szerint kevés balzsamecet
  • A csirkefalatokhoz:
  • 50 dkg csirkemellfilé vagy csirke-felsőcombfilé

  • a panírozáshoz liszt, tojás, és 2/3-1/3 arányban keverve zsemlemorzsa és kukoricadara
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A polentához egy lábasban összeforraljuk a tejet a vízzel. Hozzáadunk egy teáskanálnyi olajat, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, kevergetve sűrűre főzzük, mikor már megpuhult és sűrűn krémes, belereszeljük a parmezánt is.

2. A masszát azonnal egy kivizezett vagy sütőpapírral kibélelt tálba öntjük úgy, hogy kb. 1,5 cm vastag legyen. Elsimítjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön és megszilárduljon.

3. A megszilárdult polentát a tálból deszkára borítjuk, felkockázzuk, majd grillserpenyőben, a maradék olajon átsütjük.

4. A karamellizált hagymához a hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy kisebb lábasba öntjük az olajat és a mézet, rátesszük a hagymákat, megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Amikor már megpuhult (a főzés vége előtt pár perccel), ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés balzsamecetet.

5. A csirkefalatokhoz a felkockázott csirkehúst megsózzuk, majd lisztbe, sózott, felvert tojásba, végül pedig a kukoricadarával elkevert zsemlemorzsába panírozzuk.

polentacsirkehagyma1

6. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

7. A kész csirkefalatokat a polentakockákkal és a karamellizált hagymával tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mrs. Lipton meggyes pitéje

Mrs. Lipton meggyes pitéje

„Van még egy szelet a kiváló meggyes pitéjéből, Mrs. Lipton?” Azt hiszem, Wilson kapitány örök érdeklődése az egyik legaranyosabb visszatérő momentum a Csengetett, Mylord? című sorozatban. Süssétek meg ti is Wilson kapitány kedvencét, szezonban friss gyümölcsből, szezon előtt mirelitből.
Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Könnyű, „mindenmentes” nyári desszert
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!