Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyárváró sertésragu zöldfűszeres nokedlivel

Olajbogyó, paradicsom, zöldfűszerek és sok-sok parmezán... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy előbújnak az első tavaszi napsugarak, egyre inkább kívánom a nyárias ízeket.
2017. április 1.

A fogást készíthetitek csak tarjából, sőt ez a csípős-paradicsomos ragu például csirkefelsőcombbal szintén szuper finom. A nokedli pedig így, fűszeresen és sajtosan akár könnyebb főételként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A raguhoz:
  • 3 nagyobb szelet sertéstarja
  • 3 nagyobb szelet sertéskaraj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg fekete olajbogyó
  • A nokedlihez:
  • 2 + 4 tojás
  • 1 csipet só
  • kb. 3 dl víz
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 csokor bazsalikomlevél
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg parmezán sajt
  • parmezán a tálaláshoz
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

1. A raguhoz a megtisztított tarját és karajt felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húsokat erős lángon, fehéredésig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a kockázott bacont, lepirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, aprított fokhagymát és a feldarabolt, kimagozott csilit. Felöntjük a paradicsommal, beleszórjuk az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, kevergetve sűrű raguvá főzzük.

2. A nokedlit két tojásból készítjük. Elkeverjük a sóval, a vízzel, a kakukkfűvel és a finomra aprított bazsalikommal. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet egészen addig, amíg sűrű nokedlitésztát kapunk. A tésztát nem szükséges nagyon kidolgozni! Lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük (mikor forr, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi olajat), leszűrjük, és kicsit pihentetjük.

3. A maradék 4 tojást felütjük, és kikeverjük a parmezánnal. A maradék olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, rátesszük a tojásos masszát, és beleszórjuk a leszűrt nokedlit. Lapáttal forgatva összesütjük.

4. A kész ragut a nokedlivel tálaljuk, jól megszórjuk reszelt vagy morzsolt parmezánnal, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

 parissertes_zfnoki1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges kölesrizottó

Zöldséges kölesrizottó

Mert rizottót készíteni nem csak rizsből lehet!
Burgonyapelyhes sárgarépafasírt

Burgonyapelyhes sárgarépafasírt

Ezúttal nem maglisztet ajánlok nektek, hanem a sokrétűen felhasználható burgonyapelyhet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!