Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kóstoltál már gnudit? Ha még nem, akkor azért, ha már igen, akkor pedig pláne: itt egy szuper recept!

Firenzei kaland: Gnudi baconös zöldségraguval
2017. March 16.

A gnudi a krumplis gnocchi könnyedebb, ricotta alapú verziója. Firenzei eredetű, neve jelentése „csupasz”, mely utalás arra, hogy ez az étel a ravioli leegyszerűsített változata. Itt ugyanis magából a töltelékből készül önálló fogás, vagyis csupaszon, tésztaborítás nélkül kerül az asztalra. Eredetileg zsályás vajjal tálalják, de én most kicsit megcsavartam a fogást: a zsályát egy finom zöldséges-húsos raguba rejtettem.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg áttört túró vagy ricotta
  • 2 db tojás
  • 10 dkg parmezán sajt
  • só, frissen reszelt szerecsendió
  • 10-12 dkg liszt
  • A raguhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • só, őrölt fekete bors
  • morzsolt zsálya

Elkészítés

A túrót vagy ricottát kikeverjük a tojásokkal, a parmezánnal és a fűszerekkel. Apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg formázható állagú masszát nem kapunk. (A liszt mennyisége függ a túró vagy ricotta zsírosságától és a tojások nagyságától.) Hengereket formázunk belőle, majd lobogó, sós vízben kifőzzük a gnudikat. Miután a felszínre jöttek, mérettől függően még 2-3 percet még hagyjuk főni.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a megpucolt, felaprított vöröshagymát, és megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a kockázott bacont, a megmosott, felcsíkozott paprikákat és a fűszereket, majd erős lángon, kevergetve összesütjük. A kifőtt gnudikra halmozva tálaljuk.

gnudi1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!