Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Ne csak főzelékbe tedd! Vajbabos-kolbászos rakott tészta
2017. May 12.

A paradicsomos alapú rakott tészták mellett a másik kedvencem a krémsajtos verzió. Hogy még finomabb legyen, a tetejére fűszeres kenyérmorzsát szórtam, ami roppanósra pirult a sütőben. Kis hűlés után gyönyörűen szeletelhető, így vendégvárónak is ideális.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg fodros nagykocka tészta

  • 20 dkg vajbab
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál morzsolt oregano
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg rozskenyér
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű és bazsalikom
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük (ne főzzük túl puhára, még sütőbe is fog kerülni). A vajbabot sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük.

A tejszínes krémsajtot kikeverjük a tojásokkal, a tejföllel, az oreganóval, sóval és borssal. A leszűrt, langyosra hűlt tésztához forgatjuk.

vajbabosrakottteszta1

A tészta felét egy nagyobb hőálló tálba kanalazzuk. Erre kerül a leszűrt bab, a felkarikázott kolbász és a felcsíkozott tarja. Az egészet befedjük a tészta másik felével. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

Közben a rozskenyeret lehéjazzuk, és késes aprítóban összetörjük az olívaolajjal, a kakukkfűvel és a bazsalikommal. A sajtot lereszeljük. 20 perc sütés után a kenyérmorzsát a tészta tetejére halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe. Metélőpetrezselyemmel, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mutatunk egy újabb csirkés receptet, amely nagyon finom és a hozzávaló alapanyagok sem drágák

Mutatunk egy újabb csirkés receptet, amely nagyon finom és a hozzávaló alapanyagok sem drágák

Grillpolenta ropogós csirkefalatokkal és karamellizált hagymával
Nyárváró sertésragu zöldfűszeres nokedlivel

Nyárváró sertésragu zöldfűszeres nokedlivel

Olajbogyó, paradicsom, zöldfűszerek és sok-sok parmezán... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy előbújnak az első tavaszi napsugarak, egyre inkább kívánom a nyárias ízeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!