Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos-áfonyás french toast Ammerländer Tilsiter sajttal

SAJTOS-ÁFONYÁS FRENCH TOAST: az édes, a fanyar és a pikáns elementáris találkozása. Egy könnyen elkészíthető, mégis izgalmas ízeket rejtő nyár eleji reggeli vagy akár vacsora.
2017. May 29.

Hozzávalók

  • 1 kisebb kalács
  • Ammerländer Tilsiter sajt
  • vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl 30%-os habtejszín
  • 2 teáskanál barna cukor vagy vaníliás cukor
  • vörösáfonyalekvár
  • friss áfonyaszemek

Elkészítés

A kalácsszeleteket megmártjuk a tejszín, a tojások és a cukor keverékében. Serpenyőben vajat olvasztunk, átsütjük rajta a kalácsszeleteket, végül kettőt-kettőt összeragasztunk a megolvadó Ammerländer Tilsiter sajttal. Ha forrón, áfonyalekvárral megcsorgatva tálaljuk, már biztosak lehtünk a sikerben, de ha még friss áfonyával is díszítjük/kiegészítjük, azonnal örök hálára kötelezhetünk mindenkit…

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia. 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

A sokféle variáció közül mi így szeretjük legjobban

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!