Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körözöttes szendvics szeletelt Paprikás Ammerländer sajttal

2019. May 27.

Ebbe a klasszikus szendvicsbe került egy kis csavar, amitől még finomabb lett. A körözöttből ezúttal elhagytuk a fűszerpaprikát, helyette sok-sok snidlinget kevertünk hozzá, hogy friss, tavaszias legyen. A paprikás ízvilágról pedig a szendvicsbe pakolt Paprikás Ammerländer sajt gondoskodik.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg félzsíros túró
  • 12 szelet Paprikás Ammerländer sajt
  • 2 nagy méretű, tetszőleges szendvicskenyér
  • 8 dkg paprikás szalámi
  • 15 dkg tejföl
  • 4 szál újhagyma fehér része
  • 1 nagy csokor snidling
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A túrót keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felaprított újhagymát és snidlinget.

A szendvicskenyereket hosszában és keresztben is félbevágjuk. Megtöltjük a körözöttel, erre helyezzük a szalámit, majd a sajtszeleteket. Tálalásig tegyük hűvös helyre!

A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!