Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás-ananászos pulykamell szeletelt Ammerländer Vajsajttal és jázminrizzsel

2019. május 20.

Jöhet egy csipetnyi nyári hangulat? Ez a könnyű ebéd egzotikus tájakra repít, a sonka-ananász örök párosát selymes Ammerländer Vajsajttal tettük még finomabbá. Köretnek pedig illatos jázminrizst választottunk, amely remekül harmonizál a főétel ízvilágával.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 szelet pulykamellfilé (kb. 4*20 dkg)
  • 4 szelet Ammerländer Vajsajt
  • 8 szelet sonka
  • 4 karika ananász
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A körethez:
  • 25 dkg jázminrizs

  • 1 konzerv kukorica (kb. 25 dkg)
  • 5 szál újhagyma

Elkészítés

A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon 1-1 perc alatt kérget sütünk a húsok mindkét oldalára. Ezután áthelyezzük egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és letakarjuk alufóliával. 180 °C-ra előmelegített sütőben vastagságtól függően 30-35 percet sütjük.

Ezután levesszük az alufóliát, megpakoljuk a hússzeleteket sonkával, ananásszal és Ammerländer Vajsajt szeletekkel, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre.

Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát és az újhagyma felkarikázott fehér részét.

A kész pulykamell mellé tálaljuk a jázminrizst, az ételt az újhagyma felcsíkozott zöldjével díszítjük.

Az Ammerländer Vajsajt ízvilágában nagyon enyhe és semleges. Bármivel is fogyasztjuk, ez a sajt nem lesz domináns egy szendvicsen, egy ételben, hanem szépen kiegészíti annak ízét. Az Ammerländer Vajsajt mindig harmonikus, túlzásoktól mentes élményt jelent. Minden egyes falat belőle: a sajt tiszta, kifinomult íze!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökkrémes szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

Sütőtökkrémes szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

A sütőtök kreatív felhasználására egy igazán eredeti, de egyszerű megoldás. Ki gondolta volna, hogy megfelelő társakkal egy szendvicsben is főszerepet kaphat?
Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

A borongós, hűvös őszi idő egyik legjobb ellenszere, ha készítünk egy jó adag forró, krémes levest. Finom, laktató, átmelegít. Kell ennél több egy fázós estén?

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.