Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás-ananászos pulykamell szeletelt Ammerländer Vajsajttal és jázminrizzsel

2019. május 20.

Jöhet egy csipetnyi nyári hangulat? Ez a könnyű ebéd egzotikus tájakra repít, a sonka-ananász örök párosát selymes Ammerländer Vajsajttal tettük még finomabbá. Köretnek pedig illatos jázminrizst választottunk, amely remekül harmonizál a főétel ízvilágával.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 szelet pulykamellfilé (kb. 4*20 dkg)
  • 4 szelet Ammerländer Vajsajt
  • 8 szelet sonka
  • 4 karika ananász
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A körethez:
  • 25 dkg jázminrizs

  • 1 konzerv kukorica (kb. 25 dkg)
  • 5 szál újhagyma

Elkészítés

A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon 1-1 perc alatt kérget sütünk a húsok mindkét oldalára. Ezután áthelyezzük egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és letakarjuk alufóliával. 180 °C-ra előmelegített sütőben vastagságtól függően 30-35 percet sütjük.

Ezután levesszük az alufóliát, megpakoljuk a hússzeleteket sonkával, ananásszal és Ammerländer Vajsajt szeletekkel, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre.

Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát és az újhagyma felkarikázott fehér részét.

A kész pulykamell mellé tálaljuk a jázminrizst, az ételt az újhagyma felcsíkozott zöldjével díszítjük.

Az Ammerländer Vajsajt ízvilágában nagyon enyhe és semleges. Bármivel is fogyasztjuk, ez a sajt nem lesz domináns egy szendvicsen, egy ételben, hanem szépen kiegészíti annak ízét. Az Ammerländer Vajsajt mindig harmonikus, túlzásoktól mentes élményt jelent. Minden egyes falat belőle: a sajt tiszta, kifinomult íze!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökkrémes szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

Sütőtökkrémes szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

A sütőtök kreatív felhasználására egy igazán eredeti, de egyszerű megoldás. Ki gondolta volna, hogy megfelelő társakkal egy szendvicsben is főszerepet kaphat?
Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

A borongós, hűvös őszi idő egyik legjobb ellenszere, ha készítünk egy jó adag forró, krémes levest. Finom, laktató, átmelegít. Kell ennél több egy fázós estén?

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.