Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérboros csirkemell sonkával, camembert-rel és vele sült ananásszal

Mondhatjuk Hawaii csirke variánsnak, így ha kedvelitek az „eredetit”, tegyetek ezzel a recepttel is egy próbát!
2018. augusztus 3.

A fehérborban finom pikáns ízt kap az ananász, és a csirke is szaftos marad. Tálalhatjátok jázminrizzsel vagy például bulgurral, de egy könnyed vacsorához egy tál friss, kevert saláta is elegendő köretnek. Nemcsak fehérbor napra ajánlom!

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 kisebb felezett csirkemell
  • kevés olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 8 szelet camembert sajt
  • 8 szelet sonka
  • 1 bébiananász vagy fél ananász (lehetőleg friss, nem konzerv)
  • 1,5 dl száraz, illatos, gyümölcsös jegyekkel bíró fehérbor

Elkészítés

A csirkemellek mindkét oldalát serpenyőben, a felhevített olívaolajon 2-2 percet sütjük (kérget sütünk rájuk), közben sózzuk, borsozzuk.

Az elősütés után sütőtálba sorakoztatjuk, megpakoljuk mindet camembert sajttal és sonkaszeletekkel.

Az ananászt megpucoljuk (legegyszerűbb, ha karikákra vágjuk, majd a szélekről körben levagdossuk a héjat), felcikkezzük. A sütőtálba szórjuk, meglocsoljuk a borral.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük alufólia alatt, melyet az utolsó pár percben leveszünk.

A csirkemelleket az ananásszal és (például) citromlével ízesített salátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Saslik vele sült burgonyával

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.
Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.