Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így lehet még sokkal finomabb a lasagne húsos raguja! Recept!

Így nyár vége felé hatványozottan azt érzem, hogy nem volt elég a szezonális zöldségekből, főleg nem a két kedvencemből, a padlizsánból és a cukkiniből. Most a lasagne húsos ragujába került belőlük, hogy még gazdagabb legyen az íze ennek a szuper fogásnak.
2017. szeptember 2.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált hús (sertés, marha)
  • 15 dkg padlizsán
  • 15 dkg cukkini
  • 25 dkg hámozott paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 6 kis ág kakukkfű
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 2 gömb mozzarella
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

zoldsegeslasagne1

Lasagne tésztát kedvetek szerint válasszatok, ezúttal szép zöldre színezett, zöldséges tésztával készítettem el a receptet.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, lereszelt fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Erre kerül a megmosott, apró kockára vágott padlizsán és cukkini. Átforgatjuk, felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és az aprított bazsalikommal fűszerezzük, majd lassú tűzön összefőzzük.

Közben elkészítjük a besamelt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, lepirítjuk, majd fokozatosan hozzáöntve a tejet, simára keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Egy közepes méretű sütőtál aljába egyenletesen egy kevés besamelt öntünk. Ezt követi egy sor tésztalap (nyersen), majd húsos ragu, tésztalap és besamel egészen addig, amíg a rétegek el nem fogynak. Az utolsó réteg a maradék besamel legyen. Befedjük a széttépkedett mozzarellával. 170 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt kb. 40-50 percet alatt készre sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát, és megpirítjuk kissé a sajtot. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ripsz-ropsz uzsonna: Pesztós-kukoricás empanada

Vékony tészta és sok-sok töltelék, ez a Spanyolországból hódító útjára indult empanada titka. Sütik olajban és sütőben, klasszikusan sós sütemény. Én most egy ripsz-ropsz uzsonnát mutatok nektek bazsalikomos pesztóval töltve, ami ráadásul tojásmentes, így a tojásra érzékenyeket is bátran megkínálhatjátok.
Gyönyörű a színe, készülhet hússal, hallal, tenger gyümölcseivel vagy vegetáriánus módon – ez a paella. Ezúttal csirkés.

Gyönyörű a színe, készülhet hússal, hallal, tenger gyümölcseivel vagy vegetáriánus módon – ez a paella. Ezúttal csirkés.

A spanyolok egyik leghíresebb ételét ti is könnyen elkészíthetitek otthon. Bár úgy autentikus, de akkor se essetek kétségbe, ha nincs paella készítő edényetek: egy vastag aljú, sütőbe tehető serpenyő is megteszi.
Kárpótlásul, amiért mindjárt vége a nyárnak: szilvás gombóc helyett készítsünk szilvás raviolit!

Kárpótlásul, amiért mindjárt vége a nyárnak: szilvás gombóc helyett készítsünk szilvás raviolit!

Hiszen ilyenkor érkeznek a piacra a lédús szilvák, amiket megfőzhettek lekvárnak, tehetitek gombócba, húsok mellé chutney-nak és nem utolsó sorban készíthettek belőle házi tésztás raviolit.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!