Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Itt egy szuper recept arra az esetre, ha épp egy isteni csirkés kaját készítenél

Baconbe tekert töltött csirke, egy kis csavarral
2017. február 1.

Mi magyarok nagyon szeretjük a bundázott, rántott fogásokat. Ezekbe a hagyományos ételekbe is érdemes vinni egy kis csavart, vagy például izgalmas körettel tálalni. A spenót, a brindza és a tonhal együtt szuper ízt kölcsönöz a csirkének, amit csak fokoz a bacontakaró, valamint a sült zöldségek édes-pikáns karaktere.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A töltött csirkéhez:
  • 4 db felezett csirkemellfilé
  • 2 nagy marék bébispenótlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • reszelt szerecsendió
  • 6 púpozott evőkanál brindza (vagy juhtúró, esetleg áttört, sózott túró)
  • 6 púpozott evőkanál natúr lében eltett, lecsepegtetett, aprított tonhal (konzerv)
  • 20 dkg baconcsík
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • újhagyma zöldje a díszítéshez
  • A sült zöldségekhez:
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4 szál angol zeller
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • cayenne chili, só

Elkészítés

A csirkemellfiléket megformázzuk, vastagabb végükbe éles késsel zsebet vágunk. (A zsebet a mell belseje felé kisebb pengéjű késsel érdemes tágítani.)

A bébispenótot megmossuk, felcsíkozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat a vajjal együtt, rádobjuk a lereszelt fokhagymát és a spenótleveleket, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Pár percig sütjük kevergetve, hogy a levelek összeessenek.

Közben a sült zöldségekhez a paradicsomot megmossuk, a szintén megmosott angol zellert nagyobb darabokra vágjuk. Sütőtálba tesszük, átkenjük olívaolajjal, a zellert ízlés szerinti mennyiségű chilivel fűszerezzük, és mindkét zöldséget megsózzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük.

A brindzát kikeverjük a tonhallal és a spenóttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan a zsebekbe töltjük. A töltött melleket betekerjük baconcsíkokba úgy, hogy a zseb nyílása is alaposan fedve legyen.

A csirkemelleket hagyományos módon lisztbe, sózott tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd közepesen forró olajban, lassan, forgatva átsütjük.

A kész töltött csirkét a sült zöldségkörettel és tetszőlegesen burgonyával, rizzsel tálaljuk, kevés aprított újhagyma zöldjével díszítjük.

brindzastoltottcsirke1

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ropogósra sült Mac&Cheese csirkével

Szuperfinom és egészséges páros. Ezt muszáj kipróbálni, lehetőleg még ma!

Bulgursaláta tarjával és paprikakrémmel. Egyperces videó!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.