Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ragacsos-pereces sütemény

Diétásnak semmiképp sem nevezhető ez az amerikai sütikre emlékeztető édes-sós, kakaós, karamellás finomság, DE! Olyan nagyon finom! Ráadásul egy hideg, fárasztó nap után hazatérve nincs is jobb mint egy szeletke belőle, a roppanós sós perec és a szaftos karamella párosa garantáltan jókedvre derít!
2016. december 6.

Diétásnak semmiképp sem nevezhető ez az amerikai sütikre emlékeztető édes-sós, kakaós, karamellás finomság.

Viszont egy hideg, fárasztó nap után hazatérve nincs is jobb mint egy szeletke belőle, a roppanós sós perec és a szaftos karamella párosa garantáltan jókedvre derít!

 

Hozzávalók

egy közepes méretű tepsihez, kb. 12 kis szelethez
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 17 dkg liszt
  • 3 dkg sötét, cukormentes kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tubus (15 dkg) cukrozott sűrített tej
  • 24 darab sós perec

Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.

2. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, fokozatosan adagolva a tojásos elegyhez adjuk, majd simára keverjük. Végül óvatosan, lapáttal hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

3. A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25 perc) sütjük.

4. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, belenyomjuk a sűrített tejet, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve világos karamell színűre főzzük. Fontos, hogy ne sűrűsödjön be túlzottan, mert a süteménynek majd részben be kell szívnia a karamellát. Ha ez mégis megtörtént, kevés hozzáöntött forró tejjel simára keverve javíthatunk az állagán.

5.A kész süteményt kiborítjuk a formából, megvárjuk, hogy kihűljön, tetejét vékonyan levágjuk, megszurkáljuk villával, majd felszeleteljük. Rácsorgatjuk a karamellát, megpakoljuk sós pereccel, és tálalásig hűtőbe tesszük.

 ragacsosperecessuti1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás morzsasüti

Szilvás morzsasüti

"A morzsasüti –vagy más néven crumble - a világ talán legegyszerűbb desszertje"

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!