Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pihe-puha pizzás csigatészta, sok és sokféle sajttal megtöltve

Tudtátok, hogy Amerikában a sajtos pizzának külön emléknapja van? Ennek örömére sütöttem is egy finomságot, kicsit csavarva az eredeti recepteken. A tészta nem klasszikus pizzatészta, viszont pihe-puha csigákat készíthettek belőle. Sajtokból pedig minél többféle, annál jobb, mehet bele minden, a hűtő mélyén lapuló sajtmaradék!
2017. szeptember 5.

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz
  • A tésztához:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 púpozott kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 teáskanál olívaolaj + a hígításhoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • kevés víz
  • só, őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű és oregano
  • 5 dkg trappista sajt + a szóráshoz
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 2 dkg tetszőleges kemény sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

sajtospizzanap1

A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk az elhabart tojásokat. Először beleöntünk fél dl tejet, majd dagasztani kezdjük. Ezt követően még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy kisebb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a lereszelt fokhagymákat párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kevés vízzel és olajjal hígítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és oreganóval, majd pár perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A sajtokat lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihűlt paradicsomszósszal, megszórjuk a lereszelt sajtokkal. Hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd a hengert kb. 2,5 cm széles darabokra vágjuk.

A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük (hagyunk pár cm távolságot köztük). Lekenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept!  Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

A tengerentúlon tudják: a hamburger olyan örök klasszikus, melyről érdemes kiemelten megemlékezni, épp ezért július 28-án Nemzeti Hamburgernapot tartanak. Az egyik legnagyobb nyári kedvencem a parázsburgonya, így nem volt kérdés, hogy a krumpli ebben a formában fog a burger mellé kerülni.
Töltött körte

Töltött körte

Desszertnek készíthetjük édesen, viszont most előételnek szántam, ezért sós verzióban készítettem túróval, sajttal, aszalt paradicsommal és dióval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.