Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

A tengerentúlon tudják: a hamburger olyan örök klasszikus, melyről érdemes kiemelten megemlékezni, épp ezért július 28-án Nemzeti Hamburgernapot tartanak. Az egyik legnagyobb nyári kedvencem a parázsburgonya, így nem volt kérdés, hogy a krumpli ebben a formában fog a burger mellé kerülni.
2017. július 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg kétszer darált marhahús
  • 60 dkg parázsburgonya
  • libazsír
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • liszt
  • olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 hamburgerzsemle
  • saláta, paradicsom- és uborkakarikák
  • 4 szelet cheddar sajt

Elkészítés

 

cheddaroshagymasburger1

A marhahúst keverőtálba tesszük, átgyúrjuk, 4 laposabb pogácsát formázunk belőle. Deszkára tesszük, letakarjuk, és 20 percet hűtőben pihentetjük.

Közben a parázsburgonya héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd bő vízben roppanósra főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük.

A húspogácsákat egy nagyobb serpenyőben, kevés olvasztott libazsíron átsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.

Ha elkészült, kivesszük a serpenyőből. Teszünk a serpenyőbe még egy kis zsírt, majd a burgonyát is átpirítjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük, a végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük. Megforgatjuk egy kevés lisztben, a felesleget lerázzuk, majd bő olajban részleteiben kisütjük.

A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval.

Összeállítjuk a hamburgert. A zsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk. Erre kerül a saláta és a zöldségkarikák, majd következik a forró húspogácsa, a cheddar sajt és a fokhagymás öntet. Mellé tálaljuk a pirított burgonyát.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A kerti sütögetések húsmentes kedvence: quinoás-babos hamburger

A kerti sütögetések húsmentes kedvence: quinoás-babos hamburger

Legközelebb ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki!

Mert hamburger nemcsak hamburgerzsemléből készülhet..

Fetás-csirkés prószaburger, avagy a hagyományos ízek és a mai gasztrotrendek találkozása

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.