Dobjuk fel a nyarat házi pácokkal készült sült húsokkal! Éljen a BBQ nap!
Dobjátok fel a nyarat házi pácokkal készült sült húsokkal és finom salátákkal! Július 4-én a tengerentúlon BBQ napot tartanak, így nincs is jobb alkalom arra, hogy keverjetek egy jó kis házi szószt, amibe aztán kedvetekre pácolhattok.
Én most pulykacsíkokat forgattam bele, de például tarjaszeletekkel is szuper. Süthetitek serpenyőben, de ha grilleztek, akkor se hagyjátok ki az alábbi fogást!
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 25 dkg ketchup
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál worcestershire szósz
- só, őrölt fekete bors
- 80 dkg pulykacombfilé vagy pulykamellfilé
- kevés olaj a sütéshez
- A salátához:
- 40 dkg fejes káposzta
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 kis pohár tejföl
- fél l majonéz
- 1 csipet cukor
- só, őrölt fekete bors
- 1 fokhagyma
- fél citrom kifacsart leve
Elkészítés
1. A szószhoz összekeverjük a ketchupöt a szójaszósszal, a balzsamecettel, a mustárral, a mézzel, a worcestershire szósszal, a sóval és a fekete borssal. A csíkokra vágott húst beleforgatjuk, majd lefedhető tálban 2-3 órára hűtőbe tesszük.
2. A bepácolt húst serpenyőben, kevés olajon (vagy grillen) átsütjük.
3. A salátához a káposztát és a sárgarépát lereszeljük vagy vékonyra vágjuk. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük a zöldségekkel, citromlével ízesítjük. A pulykacsíkok mellé tálaljuk.