Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Dobjuk fel a nyarat házi pácokkal készült sült húsokkal! Éljen a BBQ nap!

BBQ pulykafalatok káposztasalátával
2017. July 4.

Dobjátok fel a nyarat házi pácokkal készült sült húsokkal és finom salátákkal! Július 4-én a tengerentúlon BBQ napot tartanak, így nincs is jobb alkalom arra, hogy keverjetek egy jó kis házi szószt, amibe aztán kedvetekre pácolhattok.

Én most pulykacsíkokat forgattam bele, de például tarjaszeletekkel is szuper. Süthetitek serpenyőben, de ha grilleztek, akkor se hagyjátok ki az alábbi fogást!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A húshoz:
  • 25 dkg ketchup
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál worcestershire szósz
  • só, őrölt fekete bors
  • 80 dkg pulykacombfilé vagy pulykamellfilé
  • kevés olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 40 dkg fejes káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 kis pohár tejföl
  • fél l majonéz
  • 1 csipet cukor
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 fokhagyma
  • fél citrom kifacsart leve

Elkészítés

1. A szószhoz összekeverjük a ketchupöt a szójaszósszal, a balzsamecettel, a mustárral, a mézzel, a worcestershire szósszal, a sóval és a fekete borssal. A csíkokra vágott húst beleforgatjuk, majd lefedhető tálban 2-3 órára hűtőbe tesszük.

bbqpulyka1

2. A bepácolt húst serpenyőben, kevés olajon (vagy grillen) átsütjük.

3. A salátához a káposztát és a sárgarépát lereszeljük vagy vékonyra vágjuk. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük a zöldségekkel, citromlével ízesítjük. A pulykacsíkok mellé tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!