Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Habkönnyű, mégis laktató fogás, tökéletes akár vacsorára vagy egy sűrűbb leves után ebédre.

Tavaszi borsós-pulykahúsos felfújt
2017. május 21.

Darált pulykahúsból készítettem, de finom vékonyra csíkozott sonkából vagy vegetáriánus verzióban sárgarépával, zellerrel készítve. Egy a titok: ne süssük túl!

 

 

Hozzávalók

4 nagyobb szelethez
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 2 dl tej
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált pulykacombfilé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 nagy tojás
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

1. Sűrű besamelt készítünk. Ehhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, megpezsegtetjük, simára keverjük, majd apránként felöntjük a meleg tejjel. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal ízesítjük, majd folpackkal letakarva félretesszük hűlni.

2. Egy másik serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst, erős lángon kifehérítjük, majd rászórjuk a borsót. Kevergetve, víz hozzáadása nélkül pár perc alatt összepároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk.

3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük. A tojássárgájákat elhabarjuk, és a (minimum) langyosra hűlt besamelhez keverjük. Hozzáadjuk a húsos-borsós ragut, végül apránként, lapáttal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

borsoshusosfelfujt1

4. A masszát kivajazott hőálló tálba simítjuk, és 170 fokos (lehetőleg légkeveréses) sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Ez az a finomság, ami – ha magát az ételkészítést nézzük – annyira egyszerű, hogy szinte receptúrát sem igényel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.