Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sörbundában minden jobb!

2017. február 23.

A street food ételek szépen lassan beépülnek mindennapjainkba. Gyorsak, finomak és változatosak, én is nagyon szeretek a barátaimnak street food bulikat vagy piknikeket tartani; ilyenkor mindig készítek házi bucis hamburgert, fűszeres steakburgonyát, mártogatósakat és persze sült halat. A kukoricalisztes sörbunda szuper finom és extrán ropogós, érdemes kipróbálni! Ha gluténmentesen készítenétek el halat, használjatok garantáltan gluténmentes sütőport, a sört pedig szénsavas ásványvízzel helyettesítsétek!

 

Hozzávalók

  • A bundázott halfalatokhoz:
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl világos sör
  • 4 szelet tengeri halfilé
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A mártogatóshoz:
  • 1 dl majonéz
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 4 kis csemegeuborka

Elkészítés

A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétől, ha túl törős a keverék, hígítsuk kevés sörrel, ha pedig túl híg, adjunk hozzá egy kevés kukoricalisztet.)

A halszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, villával megmártjuk a masszában, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük.

Közben a mártogatóshoz a majonézt összekeverjük a mustárral és a megtisztított, lereszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a finomra aprított csemegeuborkát, majd ízlés szerint megsózzuk. A halfalatok mellé tálaljuk.

 

 sorbunda1

 

 

 

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.