Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszi pulyka egytál

Pulykavacsora őszi estékre - Csigó Zita receptje
2016. október 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • A pulykaraguhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg pulykamellfilé vagy pulykacombfilé
  • 5 púpozott evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál méz
  • só, őrölt fekete bors
  • 15 dkg piros és fehér szőlő vegyesen
  • A polentakörethez:
  • 20 dkg instant polenta (puliszka)
  • 2 evőkanál vaj

  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

 

A szüreti időszakban nemcsak jó borokat érdemes kóstolni, hiszen az érett szőlőszemekkel főzni-sütni is nagyon változatosan lehet. Készülhet belőle saláta, pite, pohárkrém, de főfogásokban is megállja a helyét. Ebben a receptben pulykával, mézzel, mustárral kombináltam, majd parmezános polentakörettel tálaltam.

1. A pulykaraguhoz egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, nagyobb gerezdekre vágott vöröshagymát, valamint az aprított fokhagymát megpároljuk rajta. Rátesszük a kockázott húst, erős lángon, kevergetve kifehérítjük, majd belekeverjük a mustárt és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd egy ujjnyi vizet (vagy tejszínt) aláöntve puhára sütjük-pároljuk.

2.A polentakörethez 4 dl vizet felforralunk. Folyamatos keverés mellett hozzászórjuk az instant puliszkát, beletesszük a vajat, a sót, és 1-2 perc alatt krémesre főzzük. Végül hozzáreszeljük a parmezánt is.

3.A pulykaragut megmosott, leszemezett szőlőszemekkel gazdagítjuk, és a sajtos polentakörettel tálaljuk.

oszipulyka1 Tipp: Instant polenta a legtöbb nagyobb üzlet polcán megtalálható. A főzési idő segítségével jelentősen lerövidíthető, más egyébben nem tér el a hagyományos kukoricadarától.

gallicoop kicsi

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!