Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Amilyen gazdag az íze, annyira gyors az elkészítése. Indulhat a nyáresti tésztaparti!

Szardíniaszószos tészta
2017. június 15.

Ez az a tészta, ami nagyon nagy gyakorisággal szerepel nálam az otthoni „étlapon”. Szuper finom az ízek keveredése: a csili az étel csípősségét, a szardínia a sósságát, a citromlé pedig a frissességét adja meg.

Az egészet koronázzuk jóféle paradicsomszósszal, fokhagymával, olajbogyóval és parmezánnal.

 

Hozzávalók

  • 30 dkg rövidebb, cső formájú tészta

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sűrű paradicsomszósz
  • 1 konzerv (9-10 dkg) natúr lében eltett szardínia
  • 2 nagy csipet tört csili
  • fél biocitrom lereszelt héja
  • őrölt fekete bors
  • 15 dkg fekete olajbogyó
  • 15 dkg vékonyra szelt sonka
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész tésztát leszűrjük, a főzővizéből keveset félreteszünk.

2. Amíg fő a tészta, elkészítjük a szószt. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt, lereszelt fokhagymát megpároljuk rajta. Amikor kiadta az illatát, ráöntjük a paradicsomszószt és a lecsepegtetett, villával apróra tört szardíniát. Felöntjük némi vízzel, ízesítjük csilivel, citromhéjjal, sóval és borssal. Pár perc alatt összefőzzük, közben hozzáforgatjuk az olajbogyókat és a csíkozott sonkát.

szardiniaszoszosteszta1

3. A kész, leszűrt tésztát a raguhoz adjuk, kevés főzővízzel együtt alaposan összeforgatjuk. Parmezánnal meghintve, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Egyszerű desszert, a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!
Az újkrumpli háromszor! Pirított újkrumplisaláta háromféleképpen

Az újkrumpli háromszor! Pirított újkrumplisaláta háromféleképpen

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még az epernél is jobban várom minden évben a parázskrumpli, újkrumpli szezonját. A kedvenceim belőle a különböző langyos és hideg saláták, köretek, hirtelen választani sem tudtam, ezért jöjjön rögtön 3 szuper finom, pirított verzió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.