Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hajdinapalacsinta almás mákkrémmel

"Az egyik kedvenc mentes palacsintám hajdinalisztből készül, mert igazi csodaliszt." Csigó Zita gluténmentes receptje
2016. October 14.

Aki gluténmentesen étkezik, az tudja, hogy igazi mumus a palacsintasütés. Legyen vékony, mint hagyományos társai, ne szakadjon sütés közben, és persze legyen tölthető sósan és édesen egyaránt. Az egyik kedvenc mentes palacsintám hajdinalisztből készül. Igazi csodaliszt, sőt, magtejekkel kombinálva is tökéletes lesz az eredmény.

Hozzávalók

4 személyre
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 4 db tojás
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • A töltelékhez:
  • 3 nagy alma
  • 3 dl tej
  • 4-5 púpozott evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • kevés méz ízlés szerint
  • almakockák és kókuszreszelék a tálaláshoz

Elkészítés

1. A tejet összekeverjük a szódavízzel, majd hozzácsorgatjuk az elhabart tojásokat. Fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és habverővel simára keverjük. Hagyományos palacsintatészta állagú masszát kell kapnunk.

2. Egy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, és a szokott módon kisütjük a palacsintákat.

3.Közben az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy lábasba tesszük. Felöntjük a tejjel (fél dl-t félreteszünk), beleszórjuk a mákot, és az egészet felforraljuk. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, hozzácsorgatjuk a mákos masszához, és kevergetve besűrítjük. Közben kevés mézzel édesítjük.

4. A palacsintákat almakockákkal és kókuszreszelékkel megszórva, mákkrémmel körítve tálaljuk.

hajdinapalacsinta1

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!