Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg uborkaleves királyrák saganakival

Adásban volt: 2017. August 30.
A recepthez tartozó videó
2017. August 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • Az uborkaleveshez:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 örmény uborka
  • 3-4 db fürtös uborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 4 dl görög joghurt
  • 1 citrom
  • friss kapor
  • extra szűz olívaolaj
  • A Saganakihoz:
  • 8-10 db garnéla vagy királyrák
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 citrom
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd lecsós alapot készítünk, vagyis hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát.

2.Ha a lecsós alap elkészült, hozzáadjuk a királyrákokat, majd borsozzuk és 2 percig főzzük.

3. Tálalás előtt kevés citromlével meglocsoljuk és feta sajtot morzsolunk rá, valamint friss oregánót és petrezselymet szórunk rá.

4. Az uborkaleveshez az uborkát, ha szükséges meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és turmixgépben pépesítjük a fokhagymával, sóval, fél citrom reszelt héjával és levével, az újhagymával, görög joghurttal, olívaolajjal és kaporral.

5. Majd hűtőben lehűtjük. Friss kaporral és a saganakival tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!