Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süssünk szaftos, puha pogácsát, hoztunk hozzá egy tuti receptet: Kolbászkrémes pogácsa

A tésztájába feta sajt is kerül...
2017. március 22.

Nagyon-nagyon szeretem a pogácsát: a krumplisat, a túrósat, a tepertőset, a juhtúrósat, a kefireset… Na meg a hozzá hasonló scone-t, akár édesen, akár sósan, sütés után félbevágva és megtöltve. Szeretek kísérletezni is, most egy krémsajtos, kolbászos, tojásos tölteléket nyújtottam a fetával dúsított tésztába, a végeredmény egy szuper finom, szaftos, puha sör- vagy borkorcsolya lett. 

Hozzávalók

2 nagyobb tepsi pogácsához:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg feta sajt

  • kevés tej
  • 10 dkg sajt
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 2 db főtt tojás
  • 10 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
  • kevés só, őrölt fekete bors
  • 1/4 hegyes-erős zöldpaprika (elhagyható)

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, a morzsolt fetát és a feta sósságától függően sót. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, közben fokozatosan hozzáöntünk egy kevés tejet, közepesen kemény, sima felszínű tésztát kell kapnunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A kolbászt feldaraboljuk, késes aprítóba tesszük a kihűlt, megpucolt főtt tojásokkal, a krémsajttal, a sóval, a borssal és az apróra vágott paprikával. Krémesre törjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a krémmel. Hosszabbik oldalát felhajtjuk középre, másik oldalát ráhajtjuk, majd ugyanezt elvégezzük a rövidebb oldalakkal is. Így egy vastag, négyzetes formát kapunk, amit óvatosan elnyújtunk 2 cm vastagra. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felfelé kissé megsodorjuk, sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük, és még 1/4 órát kelesztjük a pogácsákat.

A pogácsák tetejét megkenjük az enyhén felvert 3. tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb, de még további két napig is extrán puha marad!

Tipp: A töltelék miatt nem szoktam a szaggatás során keletkező maradékot újra összegyúrni, kinyújtani és kiszaggatni. A darabokat kisebbre tépkedem, megtekerem, lekenem tojással, és megszórom sajttal úgy, ahogy a lenti képen látható. A pogácsákkal azonos ideig sülnek

 

kolbaszkremespogacsa1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
Az egyik legegyszerűbb süti: könnyű, lágy és nagyon krémes

Az egyik legegyszerűbb süti: könnyű, lágy és nagyon krémes

Ráadásul Amerika kedvenc édessége. Banana Cream Pie, azaz Vaníliás pite banánnal

Napi ajánlatunk

Top videók