Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süssünk szaftos, puha pogácsát, hoztunk hozzá egy tuti receptet: Kolbászkrémes pogácsa

A tésztájába feta sajt is kerül...
2017. március 22.

Nagyon-nagyon szeretem a pogácsát: a krumplisat, a túrósat, a tepertőset, a juhtúrósat, a kefireset… Na meg a hozzá hasonló scone-t, akár édesen, akár sósan, sütés után félbevágva és megtöltve. Szeretek kísérletezni is, most egy krémsajtos, kolbászos, tojásos tölteléket nyújtottam a fetával dúsított tésztába, a végeredmény egy szuper finom, szaftos, puha sör- vagy borkorcsolya lett. 

Hozzávalók

2 nagyobb tepsi pogácsához:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg feta sajt

  • kevés tej
  • 10 dkg sajt
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 2 db főtt tojás
  • 10 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
  • kevés só, őrölt fekete bors
  • 1/4 hegyes-erős zöldpaprika (elhagyható)

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, a morzsolt fetát és a feta sósságától függően sót. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, közben fokozatosan hozzáöntünk egy kevés tejet, közepesen kemény, sima felszínű tésztát kell kapnunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A kolbászt feldaraboljuk, késes aprítóba tesszük a kihűlt, megpucolt főtt tojásokkal, a krémsajttal, a sóval, a borssal és az apróra vágott paprikával. Krémesre törjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a krémmel. Hosszabbik oldalát felhajtjuk középre, másik oldalát ráhajtjuk, majd ugyanezt elvégezzük a rövidebb oldalakkal is. Így egy vastag, négyzetes formát kapunk, amit óvatosan elnyújtunk 2 cm vastagra. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felfelé kissé megsodorjuk, sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük, és még 1/4 órát kelesztjük a pogácsákat.

A pogácsák tetejét megkenjük az enyhén felvert 3. tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb, de még további két napig is extrán puha marad!

Tipp: A töltelék miatt nem szoktam a szaggatás során keletkező maradékot újra összegyúrni, kinyújtani és kiszaggatni. A darabokat kisebbre tépkedem, megtekerem, lekenem tojással, és megszórom sajttal úgy, ahogy a lenti képen látható. A pogácsákkal azonos ideig sülnek

 

kolbaszkremespogacsa1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
Az egyik legegyszerűbb süti: könnyű, lágy és nagyon krémes

Az egyik legegyszerűbb süti: könnyű, lágy és nagyon krémes

Ráadásul Amerika kedvenc édessége. Banana Cream Pie, azaz Vaníliás pite banánnal

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle