Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos túrókrém grillázzsal

Adásban volt: 2017. október 6.
A recepthez tartozó videó
2017. október 6.

Hozzávalók

6 személyre
  • 8-10 db érett sárgabarack
  • 2 dl narancslé
  • 4 ek cukor
  • 2 dkg zselatinlap
  • 20 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom

  • A grillázshoz:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg dió
  • víz

Elkészítés

1. A meghámozott és kimagozott sárgabarackot pürésítjük egy kevés citromlével, míg a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.

2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Amikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a barackpürét, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg feloldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.

3. A hideg habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz adunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 ek cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.

4. A grillázshoz egy lábasban kevés vízzel felolvasztjuk a cukrot. Amikor elpárolog a víz és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk az apróra tört diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, ahol hagyjuk megszilárdulni.

5. Poharakba rétegezzük először a túrókrémet, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Lovagoljuk meg a mindenfelé tapasztalható hamburger-őrületet és készítsünk otthon, házilag mi is különféle változatot: csirkés- és vegaburgerre fel!
Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

A káposzta és a sárgabarack ízjátéka a bulgurral nemcsak köretként, hanem akár egy laza másodikként is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!