Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás morzsasüti

Adásban volt: 2017. november 7.
A recepthez tartozó videó
2017. november 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg birsalma
  • 1 citrom
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 fahéjrúd
  • A morzsához:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tört dió
  • 10 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a fahéjat.

2. Közben a morzsához egy aprítógépben ledaráljuk és összekeverjük a lisztet, diót, cukrot és csipet sót. Ezután adjuk hozzá a hideg vajat és rövid ideig keverjük még, amíg morzsa állagú lesz. Hűtőben pihentetjük használatig.

3. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. Ezután felkockázzuk és a felhevített serpenyőben a fahéjhoz adjuk. Kevés vízzel és cukorral puhára főzzük.

4. Ezután átöntjük egy serpenyőbe, kivesszük belőle a fahéjat, a tetején eloszlatjuk a morzsatésztát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás krumplileves

Birsalmás krumplileves

Régi török- magyar krumplileves birsalmával és kaporral, extra mazsolával.
Birsalmás csirke

Birsalmás csirke

Ha nem akarunk ma az étellel sokat foglalkozni, viszont kiadós és különleges ízűre vágyódunk, akkor válasszuk a birsalmás csirkét! Csak néha bekukkantunk a sütőbe és már kész is van!
Birsalmás, gesztenyés csirkés egytálétel

Birsalmás, gesztenyés csirkés egytálétel

Hűvös estéken a testet és lelket is átmelegíti ez a fűszeres, gesztenyés, csicseriborsóval készülő csirkés egytálétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.