Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás morzsasüti

Adásban volt: 2017. November 7.
A recepthez tartozó videó
2017. November 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg birsalma
  • 1 citrom
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 fahéjrúd
  • A morzsához:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tört dió
  • 10 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a fahéjat.

2. Közben a morzsához egy aprítógépben ledaráljuk és összekeverjük a lisztet, diót, cukrot és csipet sót. Ezután adjuk hozzá a hideg vajat és rövid ideig keverjük még, amíg morzsa állagú lesz. Hűtőben pihentetjük használatig.

3. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. Ezután felkockázzuk és a felhevített serpenyőben a fahéjhoz adjuk. Kevés vízzel és cukorral puhára főzzük.

4. Ezután átöntjük egy serpenyőbe, kivesszük belőle a fahéjat, a tetején eloszlatjuk a morzsatésztát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!