Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Adásban volt: 2017. június 20.
A recepthez tartozó videó
2017. június 20.

Hozzávalók

4 személyre
  • 18 dkg zabkeksz
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 4-5 dl tejszín
  • 4-5 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 2-3 ek liszt
  • Az öntethez:
  • 125 g vegyes bogyós gyümölcs
  • 5 ek porcukor

Elkészítés

1. A zabkekszet a dió felével durvára aprítjuk, a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük.

2. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát, majd a szélét vajjal kenjük ki és tört dióval vonjuk be.

3. Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szakaszosan a tojásokat, a lisztet és a fél citrom reszelt héját és levét. Végül a tejszínt is elkeverjük benne.

4. A morzsára öntjük a krémet, majd 150 fokon 45 percig sütjük. Ha a torta lehűlt, hűtőben pihentetjük még minimum 2 órát.

5. Az öntethez a gyümölcs felét és a cukrot egy serpenyőben összeforraljuk. A maradék gyümölccsel díszítjük a tortát és meglocsoljuk a gyümölcsös raguval. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

Olivér séf kerekbe szabott finomsága
Sütés nélküli kókusztejes gesztenyetorta dió-datolya alapon

Sütés nélküli kókusztejes gesztenyetorta dió-datolya alapon

A különlegessége a készítő számára abban rejlik, hogy a torta elemeit sem sütni, sem különösebben főzni nem kell, ráadásul nemhogy nem ártalmas az egészségre, de kimondott vitaminbomba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.