Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés-mogyorókrémes palacsinta

Adásban volt: 2016. november 17.
A recepthez tartozó videó
2016. november 17.

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyorókrém
  • 4 db érett körte
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 3,6 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

1. A palacsintatésztához a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd egy ásványvizes palackba töltjük egy tölcsér segítségével. A kikevert tojásokat, egy csipet sót, majd a szénsavas vizet hozzáadjuk, majd összerázzuk. Ha lehet, legalább fél órát pihentetjük.

2. Olajban kisütjük a palacsintákat,

3. Vajon és egy kevés olajon megpuhítjuk az apró kockákra vágott körtéket, amit fahéjjal és cukorral ízesítünk.

4. A palacsintákat megtöltjük a mogyorókrémmel és a körtével. Egy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a fahéjas-vajas körte maradékával, megszórjuk barnacukorral, és 5-10 perc alatt összesütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkini palacsinta

Cukkini palacsinta

Ez a palacsinta liszt nélkül készül
Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Teljesen hétköznapi palacsinta, különleges töltelékkel és extra fahéjas tejfölhabbal. Kihagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?