Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés-mogyorókrémes palacsinta

Adásban volt: 2016. november 17.
A recepthez tartozó videó
2016. november 17.

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyorókrém
  • 4 db érett körte
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 3,6 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

1. A palacsintatésztához a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd egy ásványvizes palackba töltjük egy tölcsér segítségével. A kikevert tojásokat, egy csipet sót, majd a szénsavas vizet hozzáadjuk, majd összerázzuk. Ha lehet, legalább fél órát pihentetjük.

2. Olajban kisütjük a palacsintákat,

3. Vajon és egy kevés olajon megpuhítjuk az apró kockákra vágott körtéket, amit fahéjjal és cukorral ízesítünk.

4. A palacsintákat megtöltjük a mogyorókrémmel és a körtével. Egy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a fahéjas-vajas körte maradékával, megszórjuk barnacukorral, és 5-10 perc alatt összesütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkini palacsinta

Cukkini palacsinta

Ez a palacsinta liszt nélkül készül
Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Teljesen hétköznapi palacsinta, különleges töltelékkel és extra fahéjas tejfölhabbal. Kihagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.