Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés-mogyorókrémes palacsinta

Adásban volt: 2016. November 17.
A recepthez tartozó videó
2016. November 17.

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyorókrém
  • 4 db érett körte
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 3,6 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

1. A palacsintatésztához a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd egy ásványvizes palackba töltjük egy tölcsér segítségével. A kikevert tojásokat, egy csipet sót, majd a szénsavas vizet hozzáadjuk, majd összerázzuk. Ha lehet, legalább fél órát pihentetjük.

2. Olajban kisütjük a palacsintákat,

3. Vajon és egy kevés olajon megpuhítjuk az apró kockákra vágott körtéket, amit fahéjjal és cukorral ízesítünk.

4. A palacsintákat megtöltjük a mogyorókrémmel és a körtével. Egy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a fahéjas-vajas körte maradékával, megszórjuk barnacukorral, és 5-10 perc alatt összesütjük.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!