Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egészséges reggeli egy kis extrával: Mézes gabonaszelet

2016. november 26.

Hozzávalók

  • 6 csésze mézes zabpelyhes gabonakeverék
  • 300g mini pillecukor
  • 57g vaj
  • 22x32 centis sütőtál
  • egy nagy fakanál

Elkészítés

1. Olajozzuk be a fakanalat, a sütőtálat és azt a tálat, amiben össze fogjuk keverni a hozzávalókat.

2. Közepes lángon kezdjük el olvasztani a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozzá a pillecukrokat. Közepes lángon addig kevergessük folyamatosan, amíg a pillecukor teljesen elolvad.

3. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá a gabonakeveréket. Gyorsan keverjük össze, hogy a pillecukros keverék teljesen bevonja a gabonaszemeket.

4. Öntsük az egészet a kiolajozott sütőtálba, és fakanállal egyenletesen simítsuk el, és nyomkodjuk le.

5. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük és tálaljuk.

  

Forrás: www.thecraftedsparrow.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.
Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet enni. Sőt tojás sem kell feltétlenül az elkészítéséhez.
Mézes béles

Mézes béles

Egy megunhatatlan klasszikus Bernáth Józseftől. Az elején tisztázzuk, kacsazsírral készül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.