Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres joghurtos mousse kekszes sütialappal

Adásban volt: 2017. május 11.
A recepthez tartozó videó
2017. május 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • A kekszes alaphoz:
  • 200 g kesudió
  • 80 g kókuszreszelék
  • 4-5 ek méz
  • 6-8 db cukormentes keksz
  • A krémhez:
  • 2 lap zselatin
  • 130 g zsírszegény joghurt
  • 130 g creme fraiche
  • 25 g eritrit
  • 1 kg eper
  • 125 ml habtejszín
  • A díszítéshez:
  • friss mentalevél
  • pár szem eper
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

2. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet,a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük.

3. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.

4. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is.

5. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.

6. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk.

7. A krém tetejére helyezzük az csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós csokimousse

Avokádós csokimousse

Ennél egészségesebb desszertet aligha lehet készíteni, ráadásul senki sem mondaná meg, hogy avokádóból készült. Csipetnyi cayenne borssal fokozhatjuk az izgalmakat.
Epres tejfölmousse bodzával

Epres tejfölmousse bodzával

Aki ezt az epres, bodzás, édes és savanykás tejföl mousse-t megkóstolja, sosem felejti el. Bár az elkészítése időigényes, de minden pillanata megéri, erre Wolf András, a Salon étterem séfje a garancia.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.