Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes halszeletek spagettiágyon

Az egészséges omega-3 zsírsav mennyiségét rendszeres halfogyasztással is biztosíthatjuk
2018. február 19.

A megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav-bevitelhez legalább heti 3 alkalommal kellene halat fogyasztanunk. Sokan viszont nem szeretik önmagában a natúr hal izét. Ezzel a kókusztejszínes-gombás szósszal elkészítve azonban számukra egészen más élményt nyújt majd.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 dkg kókuszolaj
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg halfilé (tilápia, tőkehal, stb.)
  • 2 dl kókusztejszín
  • himalája só
  • őrölt fehérbors
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • szárított kakukkfű
  • 15 dkg teljes kiőrlésű spagetti

Elkészítés

Serpenyőben felhevítjük a kókuszolajt, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát is, végül a halszeleteket. Fedő alatt 5 perc alatt fehérre pároljuk.

Ezalatt forrásban lévő sós vízben 12 perc alatt al dentére főzzük a spagettit.

Végül hozzáadjuk a halhoz a kókusztejszínt, és sóval, fehérborssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. Alacsony lángon fedő alatt további 10 perc alatt készre főzzük.

A tejszínes szósszal meglocsolt spagetti tetején tálaljuk a párolt gombás halszeleteket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai éttermekben sokszor találkozhatunk ezzel az étellel, de legtöbbször sajnos csak a zsírban tocsogó verzióval. Otthon elkészítve erre könnyedén odafigyelhetünk, miközben ugyanúgy élvezhetjük a kelet ízeit.

Napi ajánlatunk

Top videók