Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos-csemegeuborkás pulykatekercs serpenyős burgonyával

2018. February 2.

Az apró, helyes kis csemegeuborkák nemcsak savanyúságként sokak kedvencei, hanem töltött húsokba is kitűnőek. Ezekhez a pulykatekercsekhez tojásos-kolbászos krémet készítettem, majd jól megpakoltam csíkokra vágott uborkával. Nagyon finom, felvágva pedig gyönyörűen mutat.

Hozzávalók

4 személyre
  • A pulykatekercshez:
  • 2 tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 4 evőkanál mustár
  • 2*25 dkg pulykamellfilé

  • 30 dkg vékony baconcsík
  • kevés olívaolaj
  • 10 kis csemegeuborka
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 3 db t.v. paprika
  • 25 dkg csiperkegomba
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd miután kihűltek, megpucoljuk. Késes aprítóban krémesre törjük a felkockázott kolbásszal és a mustárral, nem szükséges teljesen homogénnek lennie.

A pulykamellfiléket késsel szétnyitjuk, kiterítjük, óvatosan kiklopfoljuk, majd meghintjük sóval. A baconszeleteket 1-1, a hússzeleteknél nagyobb, olajjal vékonyan megkent alufóliadarabra helyezzük úgy, a szélek épp fedjék egymást. A kiklopfolt hússzeleteket a baconre helyezzük.

A tojásos tölteléket a pulykaszeletekre kenjük, majd egyenletesen megpakoljuk lecsepegtetett, hosszában 4 darabra vágott csemegeuborkával. A hússzeleteket hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük az alufólia segítségével. Megtűzzük fogpiszkálókkal, majd a végeket szorosan elkötjük.

A tekercseket sütőtálba helyezzük, kevés vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk az alufóliát, és további 10 perc alatt megpirítjuk a bacont.

Közben a körethez a burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük, leszűrjük, majd miután kissé kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük a kétféle megpucolt, felaprított hagymát, és párolni kezdjük rajta. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a burgonyát, a felcikkezett paprikát és gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet összepirítjuk.

A kész pulykaroládot a sütést követően 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük. A burgonyával, valamint tetszőleges salátával körítve tálaljuk. A burgonyát díszíthetjük kevés aprított fűszerrel, például snidlinggel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült apróhal csemegeuborkás mártogatóssal

Sült apróhal csemegeuborkás mártogatóssal

Ha csak egy olajban sült, ropogós snacket mondhatnék mint kedvencemet, szerintem a sprotnit választanám. Sörözés, borozás mellé tökéletes harapnivaló, főleg, ha finom mártogatóssal tálaljátok.
Nagyon nagyon csokis süti recept következik: Étcsokis-narancslekváros pite

Nagyon nagyon csokis süti recept következik: Étcsokis-narancslekváros pite

Csokitorta napra mi mást lehetne készíteni, mint egy olyan sütit, ami nagyon-nagyon csokis? Jóféle étcsokival, tejszínnel és savanykás narancslekvárral készítsétek, így lesz a legfinomabb!

Napi ajánlatunk

Top videók