Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diétázók, figyelem! Erre a receptre (is) szükség lesz!

Szénhidrát helyett sok zöldség és rost : Cukkinis spagetti paradicsomos húsgolyókkal
2017. október 12.

A tésztaételek bármilyen feltéttel is készülnek, isteni finomak tudnak lenni. Azonban ha diéta vagy egészségügyi okok miatt oda kell figyelnünk a szénhidrátbevitelre, nem feltétlenül a legjobb választás. Az egyik legjobb „csel” az étel szénhidráttartalmának csökkentésére, ha a tészta egy részét –vagy akár az egészet – spiralizált zöldséggel helyettesítjük, jelen esetben cukkinivel. Ezáltal nem csak a zöldségfogyasztásról gondoskodunk, de a benne található rostanyag miatt tovább tart a jóllakottság érzet is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg cukkini
  • 8 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 25 dkg sovány darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • himalája só
  • bors
  • friss petrezselyem
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • parmezán sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd hozzáreszeljük a vöröshagyma felét és egy gerezd fokhagymát. Golyókat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve kb. 25 percig sütjük.

A tésztához sós vizet forralunk, majd a forrástól számított 8-10 perc alatt al dentére főzzük.

A maradék vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy edényben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk őket és ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, zöldfűszerekkel fűszerezzük és alacsony lángon kb. 7 perc alatt besűrítjük a szószt. Az elkészült húsgolyókat a szószba tesszük és további 2 perc alatt összeforraljuk.

A cukkinit alaposan megmossuk és a zöldségspirálozó (vagy ennek hiányában zöldségreszelő) segítségével spagetti alakúra formázzuk. Összekeverjük a lecsepegtetett főtt tésztával, majd a paradicsomszósszal és a húsgolyókkal tálaljuk. Utolsó lépésként megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és parmezán sajttal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp

Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp

Adott a natúr csirkemell zöldségkörettel. Szeretnénk valami izgalmasabbat és látványosabbat kihozni belőle. Mit tegyünk? Vágjunk a csirkére zsebeket, fűszerezzük be, töltsük meg színpompás zöldségszeletekkel, és irány a sütő!
Lecsóval töltött padlizsán

Lecsóval töltött padlizsán

Egészen pontosan tojásos francia lecsóval töltött, hiszen ebben a lecsóban zöldfűszerek dominálnak, illetve a paradicsom és paprika mellett a padlizsán is helyet kap benne. Egy hagyományos étel kicsit izgalmasabb formában.
Egyszerű de mégis különleges rizses egytál

Egyszerű de mégis különleges rizses egytál

Thai curry rizs Gökler Kriszti módra

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!