Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsóval töltött padlizsán

Egészen pontosan tojásos francia lecsóval töltött, hiszen ebben a lecsóban zöldfűszerek dominálnak, illetve a paradicsom és paprika mellett a padlizsán is helyet kap benne. Egy hagyományos étel kicsit izgalmasabb formában.
2017. szeptember 4.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 db padlizsán (vagy 2 db kisebb)
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg lecsó paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 db tojás
  • himalája só
  • bors
  • szárított kakukkfű
  • szárított bazsalikom
  • szárított rozmaring

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Eltávolítjuk a zöldséghúst, csak egy vékony réteget hagyunk a héjon. Az előmelegített sütőbe tesszük – a húsával lefelé fordítva – 8 percre.

Eközben megpucoljuk a hagymákat. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát és a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot és a padlizsán húsát pedig kockákra vágjuk.

Egy főzőedényben kókuszolajt hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is. 4-5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a padlizsánt is. Kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük, sóval és borssal ízesítjük a lecsót. 10 percen keresztül fedő alatt főzzük.

Ha szeretnénk tojással készíteni az ételt, akkor félrehúzzuk a tűzről a lecsót és hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, majd további 2-3 percig forraljuk a tojással a lecsót.

Ezután az elősütött padlizsánokba kanalazzuk a lecsót és 15 percre visszatesszük a forró sütőbe.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A töltött patisszon egészséges és húsmentes változata

A töltött patisszon egészséges és húsmentes változata

Íme egy egyszerű alapanyag egyáltalán nem hétköznapi felhasználása
Íme a lasagna diétás verziója

Íme a lasagna diétás verziója

A lasagna egy nehéz húsos-tésztás étel, de természetesen ezt is el lehet készíteni könnyedebb verzióban, akár diétás ételként is, ha tésztalapok helyett például cukkini szeleteket használunk.
Ezt muszáj kipróbálni, annyira finom és természetesen csupa egészséges hozzávalóból készül!

Ezt muszáj kipróbálni, annyira finom és természetesen csupa egészséges hozzávalóból készül!

A cukkini talán az egyik kedvenc zöldségem, mert egy nagyon sokrétűen felhasználható alapanyag, amit szerintem sokan nem is gondolnának. Én például zabkásákba is sokszor belecsempészem, de a cukkinikenyér világnapja alkalmából most egy édes, citromos-málnás kenyeret sütöttem belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!