Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán pad thai

Az éttermekben leggyakrabban tojással és hússal összepirítva készül ez az ázsiai étel, de otthon könnyedén elkészíthetjük saját ízlésünkre szabva, akár teljesen állati eredetű termékektől mentesen is.
2018. July 3.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg rizstészta
  • 1 ek kókuszolaj
  • 15 dkg füstölt tofu
  • 5 dkg sótlan földimogyoró
  • 30 dkg wok zöldségkeverék (répa, paprika, bambusz, hagyma)
  • 40 ml szójaszósz
  • 2 dkg eritrit
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés

Egy lábasban vizet forrósítunk, majd beletesszük a rizstésztát és fedő alatt hagyjuk megpuhulni.

Egy kókuszolajjal kikent serpenyőt felforrósítunk, majd megpirítjuk rajta a kockára vágott tofut és a földimogyorót.

Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket és fedő alatt párolni kezdjük.

A szójaszószt összekeverjük az eritrittel és a keményítővel, majd a lecsepegtetett rizstésztával együtt a tofus zöldségmixhez öntjük. 10 perc alatt összepirítjuk a hozzávalókat.

Vékony karikákra vágott újhagymával és szezámaggal megszórva, melegen tálaljuk az ételt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonya enchiladas

Édesburgonya enchiladas

A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.
Mozzarellás quiche

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.

Napi ajánlatunk

Top videók