Tarhonyás hús sütőben
Hozzávalók
- 60 dkg sertés lapocka
- 50 dkg kézi tarhonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 l alaplé
- 1 db paprika
- ½ db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb hőálló tálban lesütjük a zsírját. Kivesszük a szalonnadarabokat, majd a zsíron folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután felöntjük alaplével, és alaposan megsózzuk.
2. Egy másik edényben lecsóalapot készítünk: közepes kockákra vágott hagymát pirítunk olívaolajon, és kockára vágott paprikát és paradicsomot adunk hozzá. A sertéslapockát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a sertésalaphoz. 3-4 gerezd összeroppantott fokhagymát adunk hozzá, és összepirítjuk a lecsóalappal. Feketeborssal ízesítjük, majd hozzátesszük a tarhonyához.
3. Az étel felületére meggyűrt zsírpapírt teszünk, ami lezárja a gőzt, így jobban puhul a tarhonya. Még a tűzhelyen felforraljuk, majd 180 fokra 45-50 percre betesszük a sütőbe.