Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.

Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel

Adásban volt: 2013. June 24.
A recepthez tartozó videó
Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.
2015. November 22.

Hozzávalók

4 adag
  • 10 dkg tarhonya
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy cukkini felkockázva
  • 1 közepes padlizsán, felkockázva
  • 1 kaliforniai paprika piros
  • 2 lilahagyma
  • olívaolaj a sütéshez
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 12 szem fekete olívabogyó
  • fél csokor menta, finomra aprítva
  • fél csokor koriander, finomra aprítva
  • fél csokor petrezselyem, finomra aprítva

Elkészítés

A tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt, ettől szép színt kap a tarhonya. 
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük.
Bőven meglocsoljuk a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk őket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük a megolajozott zöldségeket, lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 220-230 C fokon 25-30 percig sütjük.
A megfőtt tarhonyát leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, római köménnyel, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket és a felaprított zöldfűszereket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!