Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Oldalas mustáros-gorgonzolás és zelleres krumplipürével

Adásban volt: 2017. november 3.
A recepthez tartozó videó
2017. november 3.

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg oldalas
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek sertészsír
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem
  • A zelleres krumplipüréhez:
  • ½ kg burgonya
  • 1 zellergumó
  • 1-2 ek magos mustár
  • 5 dkg gorgonzola
  • ½ dl tej
  • 2 ek vaj

Elkészítés

1. Az oldalas nagyobb darabokra vágjuk, majd egy sertészsírral kikent tepsibe tesszük.

2. A páchoz 5 gerezd fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot lepürésítünk, majd megkenjük vele a húst. Mellétesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 160 fokon másfél órán keresztül, majd levesszük a fóliát és 30 percet tovább pirítjuk.

3. A megtisztított, kockákra vágott zellert és burgonyát sós vízben külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a vajjal, mustárral, tejjel, sóval és a sajttal.

4. A krumplipüré mellé tálaljuk az oldalast, a sült hagymákat és megszórjuk friss petrezselyemmel! Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Palócos sült oldalas

Palócos sült oldalas

Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.
Sült oldalas vargányás rizottóval

Sült oldalas vargányás rizottóval

A hagyományos magyar és olasz konyha találkozása egy tányéron: az eredmény pedig egy testes, férfias fogás. A rizottó és az oldalas elkészítése egyaránt időigényes, ha nem kapkodjuk el, igazi ízbomba lesz a jutalom.
Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle