Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó csak illusztráció (123 RF)

Meghan Markle és Harry herceg esküvői tortája

Így készítsük el házilag a citromos-kókuszkrémes különlegességet.
2018. July 7.

Hozzávalók

  • A tésztához (három 15cm-es át, vagy két 20 cm-es átmérőjű réteghez)
  • ¼ csésze kókuszolaj (plusz egy kevés a tepsi kikenéséhez)
  • 2,5 csésze mandulaliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. himalája só
  • 2 nagy tojás
  • ½ csésze juharszirup
  • ¼ csésze citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • ¼ csésze kókuszpehely
  • 2 csésze kókuszos tejszín
  • 1 csésze citromkrém
  • A kókuszos tejszínhez:
  • 8 dl kókuszital (egy éjszakára hűtőbe téve)
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 ek. vanília aroma
  • A citromkrémhez:
  • 3 nagy tojás
  • 2 ek. reszelt citromhéj
  • 1/3 csésze juharszirup
  • ½ csésze citromlé
  • ¼ csésze + 2 ek. kókuszolaj (olvasztva)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a választott sütőformákat, az oldalakat kenjük ki kókuszolajjal.

Egy közepes tálban keverjük egyneművé a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobban pedig a tojásokat, a juharszirupot, a kókuszolajat, a citromlevet és a reszelt héjat. Kis adagonként adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, keverjük egyneművé.

Osszuk el a formákban a tésztát, majd süssük 30 percig – tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e. Ha kész, hagyjuk rácsos felületen hűlni. Oszlassuk el a kókuszpelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, toljuk be a sütőbe, és pirítsuk meg 10 perc alatt. Vegyük ki, hagyjuk hűlni. Közben készítsük el a kókuszos és a citromos rétegeket.

A kókuszhabhoz analazzuk le a sűrű réteget a kókuszitalok tetejéről, tegyük egy tálba, majd kezdjük el felverni. Magas fokozaton verjük kemény habbá, majd evőkanalanként kanalazzuk hozzá a kókuszitalt, ha túl sűrű lenne a hab – nem kell feltétlenül hozzáadni, csak ha szükségesnek látjuk.

Egy spatula segítségével forgassuk hozzá a juharszirupot és a vanília aromát. Ha még nem használjuk fel, akkor tegyük egy fém tálba és fedjük le.

Készítsük el a citromkrémet. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a juharszirupot és a reszelt héjat. Egy másikban pedig a citromlevet és a kókuszolajat. Öntsük a tojásos keveréket egy lábasba, és főzzük folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg kezd sűrűsödni. Lassan keverjük hozzá a citromos-kókuszolajas keveréket, majd főzzük további 10-15 percig.

Húzzuk le a tűzről a lábast, öntsük a keveréket egy üvegtálba, hagyjuk hűlni. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll, ha nem használjuk fel azonnal.

Állítsuk össze a tortát! Tegyük az egyik réteget a tortaalapra, kanalazzunk rá két evőkanálnyival a citromkrémből, és fél csészényivel a kókuszhabból, egyengessük el ezeket a felületen. Ezt ismételjük meg a következő réteggel is. Ha az utolsó réteg is felkerült, a tetejére kenjük fel a megmaradt krémeket, majd szórjuk meg a pirított kókuszpehellyel.

via: Harper’s Bazaar

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Mivel már hercegné, oda kell figyelnie, hogy mit fogyaszt.
Meghan Markle kedvenc snackje

Meghan Markle kedvenc snackje

A ragyogó bőrt is támogató finomság lehet, hogy ott lapul már a mi konyhánkban is.
Harry herceg így tesz helyre egy séfet

Harry herceg így tesz helyre egy séfet

Mindössze 10 éves volt, mikor sütési tippet adott a királyi udvar akkori szakácsának.

Napi ajánlatunk

Top videók