Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászkrémes partifalatkák

Nincs mit vinni a piknikre? Dobjuk össze ezt a gyors kolbászos falatkát.
2018. July 27.

Csak egy harapás az egész, de annyira finom és ízes, hogy én például sosem tudok belőle eleget készíteni. Kerek falatkaként a leghelyesebbek, de ha gyorsan szeretnétek nagy mennyiséget tálalni, szaggatás helyett süssétek meg egyben a leveles tésztát (úgy, hogy kis halmokban teszitek rá a tölteléket), és készen vágjátok fel tetszőleges méretű darabokra.

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 1 nagy tojás
  • 8 dkg csípős kolbász
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés só
  • 8 db magozott, fekete olajbogyó
  • 1 csomag konyhakész, kinyújtott leveles tészta (az egyik nagy márka 270 g-os kiszerelését szoktam használni)
  • 1 kis marék tetszőleges reszelt sajt
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A tojást keményre főzzük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.

A tojást, az apró kockákra vágott kolbászt, a mustárt és némi sót késes aprítóba teszünk, darabosra törjük.

A leveles tésztát kiszaggatjuk, a korongokat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük. Mindegyik korong közepére teszünk a kolbászos masszából, erre jön 1-1 felezett olajbogyó és egy kis reszelt sajt. A széleket lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés-joghurtos padlizsánsaláta

Csirkés-joghurtos padlizsánsaláta

Kerti partik népszerű körete most csirkével.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.
Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók