Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Kukoricasütés 3 módon

Hogy a leggyorsabb? Grillen? Mikróban? Vagy a lábasban?
2018. July 9.

Mikróban

Helyezzük a csőkukoricát (csuhájával együtt) egy mikrózható tálba. Egyszerre csak egy kukoricát mikrózzunk. Magas fokozaton 5 percig süssük, majd vegyük ki. Vágjuk le éles késsel a végét, valamint az első sor kukoricaszemeket. Fogjuk meg az egyik végét, majd rázzuk le a szemeket a csőről. Akkor sikerült a mikrózás, ha könnyedén leesnek a szemek.

Grillezés

Kenjük meg vékonyan a lecsuházott kukoricacsövet olajjal. Helyezzük a grillrácsra, majd közepesen magas hőmérsékleten süssük meg, néha átforgatva. Addig kell sütni, amíg barnulni kezdenek a szemek (6-10 perc). Figyeljünk arra, hogy a kisebb magok hamarabb sülnek.

Főzés

Forraljunk fel egy nagy kannában vizet, tegyük a megtisztított kukoricákat egy nagy lábasba, majd öntsük rájuk a forrásban levő vizet. Hagyjuk tovább főni újraforrásig, majd húzzuk le a tűzről, és szűrjük át.

via: Eating Well

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

14 kukoricás receptünk

14 kukoricás receptünk

Szezonja van! Elő a főtt kukoricával!
Kukorica minden mennyiségben

Kukorica minden mennyiségben

A késő nyár – és Kolumbusz, aki volt szíves 1493-ban Európába is áthozni – nagy ajándéka a kukorica. Számtalan fajtával találkozunk a piacon, érdemes figyelni, milyet vásárolunk meg. Szemesnek áll a világ!

Napi ajánlatunk

Top videók